Är pappor farliga..?

Eva Sternberg, säger det er något? Hon utalade sig i expressen, tv4, och på sin blogg om att män inte borde få vara hemma med sina barn. Hon anser att det är livsfarligt för ett barn under 1 år och olämpligt för ett barn up till tre år att vara själv med sin pappa.

Jag förstår faktiskt inte hur den här människan tänker. Hon tycker att män endast är anpassade till att jaga och kvinnor till att sköta om barnen. Vadå bakåtsträvare? Vi kan ju inte leva som på medeltiden! I så fall är det ju mer än så vi skulle behöva ändra på. Hästar är inte skapade för att rida på till exempel, finns hur många saker som helst som har utvecklats och anpassats sen människan skapades. Allt i stort sett. Även människan utvecklas ju och ifall det nu skulle vara sant att mannen inte är lika bra på att ta hand om barn så är det väl ändå på tiden att de lär sig det så att skillnaderna mellan könen kan minskas en aning?

Jag blir bara trött på sånna här människor. Det skulle vara intressant att se något argumentera med henne.

Här är citat ur hennes blogg, som jag tagit ifrån facebookgruppen "En pappa är inte livsfarlig för sitt barn - Eva Sternberg är full av skit."

"fadern, vars hjärna inte är programmerad att känna till att barnet plötsligt börjar röra på sig och kan ta sig ut på balkongen"

"fadern, som hällde ut varmt kaffe i huvudet på barnet, när han läste tidningen och matade sin tremånaders baby på samma gång"

"Männen har mer av ett tunnelseende, som visserligen ger dem en utmärkt förmåga att fokusera på ett mål (skjuta bisonoxar - min anmärkning), men de har sämre uppfattning om vad som händer i omgivningen, "bakom ryggen". Tänk Er en pappa hemma med barnet. Han har sämre möjligheter att ha visuell kontroll över vad som händer med ett litet barn på upptäcktsfärd och därför sämre möjligheter att kunna ingripa i rättan tid".

"Eftersom pappor ofta inte är så ängsliga och fantasifulla som mammor är, har många pappor inte tillräckligt med föreställningsförmåga till att tänka framåt på vad som skulle kunna gå galet".

"Exempelvis bör ett nio månaders gammalt barn inte sättas på axlarna. när pappa skall ut och jobba i trädgården. Barnet kan inte hålla i sig själv, när han böjer sig ner, vilket mamman oftast väl inser".
Tillägg:

Måste lägga till Filles kommentar också, den var bra, som det mesta han säger, han är smart.
"Det är dumt att skylla på evolution när människan står över den. Hur många miljoner år skulle det ta för kossor att utveckla gälar? Hur många år skulle det ta för människan att uppfinna dykarutrustningen?"

Ge en kommentar
Postat av: fille

Det är dumt att skylla på evolution när människan står över den. Hur många miljoner år skulle det ta för kossor att utveckla gälar? Hur många år skulle det ta för människan att uppfinna dykarutrustningen?

2010-03-29 @ 15:07:10
Postat av: Johanna

Hon lät ju....smart.

2010-03-29 @ 15:55:01
Postat av: simon

finns så mycket folk, med så många åsikter, som skrämmer mig så mycket..

2010-03-29 @ 23:21:12

Kommentera inlägget här så är du söt:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0