Borta.


Imorgon.

Imorgon. Imorgon försvinner den sista delen av den jag älskade mest.
Fan ta imorgon.
Imorgon rivs de gamla såren upp och nya skapas.
Imorgon får jag aldrig mer träffa min älskling.
Imorgon ska Tilly säljas.

Jag var beredd på det. Trodde jag. Det var jag inte.
Det kom som en bomb när mamma för en stund sen berättade att de hittat en köpare och att köparen ska hämta henne, imorgon.

Det är inte rättvist.
Jag vill inte.
Fan ta allt mitt prat om att det blir bäst så och att hon förtjänar det.
Jag vill ändå inte.
Jag är självisk, jag vet.

Hon var min och morfars.
På lördag är det precis två år sedan han dog.
För två år sedan idag gick han och jag och ledde över tilly och raline till en annan hage.
Han skulle rida Raline och jag på Tilly snart sa han.

Det blev inte av och nu kommer ingen del av det någonsin bli av igen.
Min sista del av dig dör också nu morfar.

Fan.
Fan fan fan fan. 

Jag glömmer dig aldrig Tilly.

<3


En liten tur till naturen..

Jag tycker att den lilla insekten är så söt. Den kämpade jättelänge med den där vattendroppen! Antingen försökte den flytta den, eller så försökte den komma loss, men det gick inte speciellt bra..

Are you aware of what you make me feel, baby?


Lite pinsamt kanske, men jag har börjat lyssna på min gamla idol Avril Lavinge och upptäckt att hon faktiskt är ganska bra! De gamla låtarna i alla fall.

Sen testade jag att göra en abstrakt bild i Photoshop, ganska skoj, men jag vet inte riktigt vad man ska ha dem till ..Jag är dålig.

Tilly

-04 sto ljusbrun stj vtvbf ca 148 cm e. Tagg u. Rindy 23049
Tilly är en feminin, mycket söt häst som är riden sedan I våras.
Hon har haft alla typer av ryttare på ryggen och skött det väl.
Nu tränas hon att vara ute ensam på tur och sköter sig bra.
Hon tycker om att bli pysslad med och är lätt att hantera från marken.
Jag skulle tro att hon passar även den som inte har så mycket ridning i kroppen men som alla unga hästar behöver hon en ledare för att känna sig trygg.
Pris: 14 000 kr + moms

 

Fan Älskling.. Förlåt.

Jag ville inte att det skulle bli såhär. Jag hade många drömmar om dig, men nu är det för sent för drömmar. Jag borde tagit mig tid, men det gick inte. Eller? Är det bara något jag skyller på för att jag inte vill inse att min sista del av morfar försvinner utan att jag gör något åt det?

Jag kommer sakna dig. Det ska ju vara du och jag, inte du och någon annan.

Det gör ont, men jag vet att det blir bäst ändå. Du förtjänar att få det bra. Att lämna iväg dig lär bli ungefär det jobbigaste jag gjort, men jag har inte mycket val.


Det går bra nu..

 

Ja, det går ju faktiskt bra! Jag är förvånad, och glad! Det är flera som hör av sig och vil ha min hjälp med att göra affisher, och eftersom det är det jag gillar så säger jag såklart ja! Något att lägga till CVt om inte annat.... ;)

Skulle kanske vara roligt med en liten tävling.. priset kan vara att få en specialdesignad affisch/visitkort, eller bli avmålad, eller något sånt som jag kan.. Skulle det vara något roligt eller bara tönt? :) (Kul för mig iallafall som får fixa ^^)


Citat att tänka på.

"År 2008 anmäldes 8909 rån och grova rån i Sverige. Vid 1142 av rånen användes skjutvapen. 6120 rån skedde mot personer. Av dem var 1541 rån mot personer under 18 år. Endast 34% av alla fall klarades upp. Bara i 14% av fallen lyckades polisen binda en person vid brottet." - Boken Fred.

"Tänk så underbart det är, att ingen behöver vänta ett enda ögonblick innan de börjar med att göra världen bättre på något sätt" - Anne Frank

"Jag känner en mor. En mor som beslutsamt sitter vid köksbordet och väntar på sin son. Sonen är död; soldaterna sköt honom. Han kommer aldrig någonsin komma hem igen. Men hon vill inte inse, hon vägrar ge efter, så hon fortsätter att vänta på honom." - Lajla Hadzik

"Innan du blir kapitalist, komminist, monetarist, anarkist, marxist, fascist, terrorist, imperialist, socialist, syndikalist eller rent av folkpartist måste lilla du förstå att så snart som du kan gå bör du stultande gå med i det världsparti för fred som går före allt annat. Alla -ismer där vi stannat är sekunda, inte störst. Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
- Tage Danielsson

"Ickevåld är den starkaste kraft som står till människans förfogande. Den är kraftfullare än det kratfullaste massförstörelse vapen som människan konstruerat." Mahatma Gandhi

"Svenska företag får enligt lag inte exportera vapen till länder i krig eller till diktatur. Det har riksdagen beslutat. I verkligheten skeppas tonvis med svenska vapen till exempelvis USA, Pakistan och Saudiarabien. 2008 exporterade Sverige vapen för 12.7 miljarder kronor." - Boken Fred.

"Under några år hade han inga kamrater, varken på somrarna eller veckosluten. Han frågade mig: Mamma, varför har jag inte några kamrater" - Mamman till Pekka-Eric som 2007 dödade 8 skolkamrater och sedan tog sitt eget liv i den Finska staden Jokela.

"Antalet anlagda skolbränder har fördubblats de 10 senaste åren. Statisktiskt sett anläggs en skolbrand varje dag. De flesta anlagda bränder inträffar numera dagtid, främst i korridorer och trappor. Trenden visar även att bränderna blir större." - Boken Fred. Katedralskolan där jag går lär väl stå för halva denna undersökningen, om man lägger till toaletter på vanliga branställen.

"Jag såg allt. Jag såg hav och kontinenter. Jag såg öknar, bergskedjor och enorma skogar - men inga gränser mellan länder. Det går inte att se några nationer, bara en gemensam planet." - Christer Fuglesang

"Hat upphör inte med hat, utan endast med kärlek. Detta är den eviga regeln." - Buddha


Jag tycker dessa citat är väldigt tänkvärda. De kommer alla ur en bok som heter "Fred! 100 röster mot våld och krig".

Det var kvällens djupa tankar. Godnatt!

Fly like a bird..


Målandet har kommit igång, den här gången är jag nöjdare :)
Släng gärna in en liten kommentar om vad ni tycker!

Måla igen!


Fabian fick äran att bli avmålad ! (Om du vill bli det, säg bara till så får vi se vad jag kan göra :) )Nu var det väldigt länge sen jag målade något sist, så nu när jag inte har fullt upp bestämde jag mig för att försöka igen. Det både känns och syns att det var länge sen, men om jag kommer igång igen kanske det blir bättre :) Jag jobbar på´t!

Ojojoj..

Nu har det varit väääääldigt dåligt med uppdateringar här på ett tag. Jag skyller på mitt stressiga och upptagna liv.

Helgen bestod av möten, möten och så lite Håkan.

Håkan var... bra, som vanligt, men nu har jag sett honom.. (hm.. vad blir det nu..) ca 6 gånger, och han har haft samma mellansnack på tre av dessa. Jag tycker inte det är helt okej. Vissa kanske tycker att jag klagar (hostfabianhost ;p) men jag tycker det är dålig stil faktiskt. Så svårt kan det väl inte vara att formulera om sig eller hitta på något nytt att säga ? Menmen, Håkan är ju ändå Bäst-i-världen-Håkan, det kan inte mycket ändra på!

Möten, ja det var Agemautvärdering på Viken, och på söndagskvällen Vikenmöte i Skövde. (Ser ni logiken?) Det tog ett tag detta. Agemautvärderingen tog hela lördagen och halva söndagen, och då menar jag verkligen HELA lördagen, från kl 10-11 på förmiddagen till klockan 9 på kvällen. prat, prat, prat, prat... Men det var bra och man kan hoppas att vi hjälpt till att göra framtida läger så bra som möjligt!

Förövrigt så läste jag på Fabians blogg nyss angående scoutskjorta i skolan och på arbeten, och jag kan inte annat än hålla med. Det är snyggt och gör bra reklam. På minussidan kanske då bara är att det av vissa inte uppfattas som någon bra eller "cool" sak, utan mer som ännu ett steg i "töntriktningen", men alla är inte lika och förmodligen gör det mer gott än ont. Så cred till dej Fabian, bra sagt!

RSS 2.0