Musik som betyder.

Snart dags att sova, kan verkligen behövas!

Men först vill jag bara lägga ut delar av två låtar som betyder ganska mycket för mig just nu, av olika anledningar. En del är för textens skull, andra delar är för sånt som hänt när jag lyssnat på låten, och så vidare. Bra är dom iallafall, även om jag inte skriver ut hela texten här :)

Håkan Hellström - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Vad jag bryr mig om nu
är att du ligger vaken
i morgontimmen när regnet slår mot fönstret
och det låter som om det går på dig
Vad jag bryr mig om nu
är att du då ser det
hur smutsigt livet blivit

Och vad jag bryr mig om nu
är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt
Vad jag bryr mig om nu
i dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig


Vad jag bryr mig om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Mando Diao - Dance with Somebody

I'm falling in love with your favourite song
I'm gonna sing it all night long
I'm gonna dance with somebody
Dance with somebody
Dance, dance, dance

I'm gonna dance with somebody


Godnatt,
Fred och Kärlek!

Peace & Love -09




Ja, då var man hemma efter några dagar på Peace & Love. Går inte att beskriva annat än bäst tror jag. Festivalstämningen var på topp och vädret var ännu bättre. Banden jag såg var grymma, de flesta i alla fall, och folket som var där var jättemysiga. Jag träffade folk jag inte brukar träffa eller som jag aldrig träffat förut. Jag träffade folk jag träffar oftare och jag träffade helt nya folk. Precis så som det ska vara helt enkelt.

Trots allt detta underbara så klagade man givetvis lite obland, på att det var alldeles för varmt, för långt att gå till festivalområded från campingen, på onda fötter (vilket jag tycker är befogat eftersom jag skar mig under foten när vi badade, blödde massor. Dessutom har jag blåsor och skoskav, livet är hårt!) eller på jobbiga människor. Men det bra övervägde helt klart det dåliga, inget snack om den saken.

Tänkte ge er lite recensioner från några av spelningarna jag såg, så här kommer det:

Laleh - Helt underbar på scen, så glad och söt där hon hoppar omkring och gör olika ljud och sjunger sina underbart speciella låtar. Det var väldigt synd att jag inte hann se mer än sista kvarten, hade väldigt gärna sett mer. Dock fick jag ändå se de bästa låtarna: Lillebror, Live Tomorrow, Bjurö Klubb och Snö. 5 stjärnor till henne!

Timbuktu - En grymt skön kille jag lyssnat alldeles för lite på innan, därför blev det inte helt bra, eftersom jag inte kände igen låtarna. Han var dock väldigt bra på scen, fast jag fattade knappt vad han sa, skånska är inte min starka sida! Men ändå, det var en grym spelning, och ifall man lyssnar på de som gillar honom mer än mig och som såg konserten så förstår man att det  var riktigt bra. 4 stjärnor.

The Sounds
- Ja herregud, Maja är nog bland de snyggaste kvinnorna som finns. Otroligt het var hon där hon stod på scen och porrade sig med gitarristerna, och sjunger bra gör hon också. Tyvärr är det lite samma här som på Timbuktu, jag skulle nog behövt lyssnat lite mer på det innan för att uppskatta det helt och hållet, men lite kunde jag allt och låtar som Rock 'n Roll och Painted by Numbers blev faktiskt riktigt riktigt bra. 4 stjärnor

Mando Diao - Bra bra bra, mysigt, roligt, bra drag, jag trodde inte att jag gillade dem så mycket, och det gör jag nog inte heller, men live var de riktigt bra. Dels för deras häftiga scenshow, det var riktigt snyggt gjort. Dels också för att publiken var så taggade, alla ca 20 000 hoppade och sjöng, och det gör mycket för intrycket. Helt klart en spelning jag inte glömmer i första taget.. :) 4.5 stjärnor.

Miss Li - Söta människa, hon är verkligen gullig, och hennes låtar är sköna. Var lite för trött då bara, orkade inte riktigt tänka på hur hon var på scen, satt bara och lyssnade och hade det skönt. Men Old Dirty Men och Bababa m.m är ju faktiskt riktigt bra låtar, det går inte att ta ifrån henne. Och hon verkade så glad för att vara där, såklart. 4 stjärnor där med.

Håkan Hellström - Sist, men absolut inte minst. Avslutningskonsert på två timmar. Aldrig har två timmar gått så fort som då. Inför säkert 25000 åskådare är han bra som alltid. Han fångar hela publiken på det sätt som bara underbaraste håkan kan göra. Jag tror att många som säger att han inte kan sjunga och att han är dålig skulle ändra sig om de fick se honom live, han är Sveriges Musikkung, ingen tvekan om det. Enda lilla minuset var att han sa nästan samma saker som när jag såg honom i skövde sist, då försvann äktheten och det spontana rätt rejält, och det gör en stor del av hans framträdanden, men ändå, Håkan är alltid Håkan och en av de bästa som finns. 5 stjärnor får han ändå.


Det blev många 4-5:or, men det var så det var, ruskigt bra.

Några fler jag såg var Hoffmaestro(3), Backyard Babies(3), A Camp(4), Lars Winnerbäck(4), Volbeat(2), Ratatat(5), Moneybrother(3.5), Johnossi(3), m.f.

Det inom parantes är mitt betyg på dem.



Bra vecka, tack alla som gjorde den så bra. Jag tror att ni vet vilka ni är.. :) Men framför alla kommer Caisa. Kommer inte på någon jag hellre skulle åkt med än dig sötunge <3

Resumé.

Nu var det ett tag sedan igen.

Så, en snabb Update:

Idag var jag hos William, hjälpte Kaisa med photoshop, hoppas det hjälpte lite iallafall !
Jag har även fixat lightroom idag, en testversion och jag fattar inte mycket. Ska bli spännande att lära sig mer om det, tänkte börja fota i RAW också, känns som om det blir lite bättre men mycket större. Får se hur det blir.

Jag har nu jobbat två dagar med att spela klarinett på gatan, rätt soft sommarjobb måste jag säga. Ska spela två dagar nästa vecka också, innan det bär iväg till Peace and Love! Taggad som fan, kommer bli så bäst så bäst !

Tjänat mycket pengar på fotografering i veckan också. Under Dreamhack så vann jag en fototävling och fick en biljett till nästa dreamhack, i vinter, och en terrabytes extern hårddisk som jag tänker har som fotobibiotek. De ni! Dessutom fick jag pengar från att jag fotade en hund i vintras och från brudparsfotografering i fredags. Så några tusen har det allt blivit, på en vecka, inte illa det inte!

Sen har det ju varit midsommar också. Var på fest hos Anna och Fredrik som firade 20årsfest/midsommarfest. Det var kul, oftast, jag var trött och sjuk så jag var rätt borta, det blev lite segt ibland men oftast var det riktigt roligt! Sen händer det alltid saker som är mindre kul. Saker man inte alltid förstår men som får jobbiga konsekvenser. Man kan aldrig göra alla glada helt enkelt.

Säger ändå förlåt igen.

Och Dreamhack var bäst, kan jag säga en gång till, underbara ställe. Jag slår vad om att jag hade mycket roligare än alla som var där för att spela :)

Puss på er! Peace and Love!

Dh :)

Äntligen på Dreamhack, världens största datorfestival!
Och bara för att besvara alla de som kommer undra vad jag spelar osv, jag spelar inte. Jag är här ändå, fixar bilder, träffar folk, är, och det är faktiskt väldigt mysigt :)

Just nu spelas What is love (heter den så?) i högtalarna, folk börjar bli trötta, eller så vaknar de, ingen har speciellt bra koll på klockan förutom de som snart ska iväg och delta i någon av tävlingarna som går, man vet inte ifall det är varmt eller kallt eller mörkt eller ljust ute, om man inte vågar sig ut vill säga. Härliga människor och najs stämning helt enkelt :)

Inte hunnit/orkat ta några bra bilder, men jag har ju flera dagar på mig, men här kommer två iallafall :)

Peace out!



Pappa.

Nu har jag varit och hälsat på min älskade pappa på kss.
Han fick en hjärtinfarkt förut, kände ett tryck över bröstet, åkte till vårdcentralen, blev skickad i ambulans till kss, kommer bli opererad imårrn. Eller jag vet inte om man kallar det att operera, de ska sätta in små ballonger i hans hjärta så att blodet rinner lättare, eller nått i den stilen.

Det känns konstigt, pappa med hjärtinfarkt. Jag blev jätterädd, och det var läskigt att hälsa på honom. Det var massa sladdar, och han var trött och ynklig och passade inte alls in på den där sjukhussängen. Ändå var han som vanligt, och det kommer gå bra, det blev inte så farligt, och han kommer må mycket bättre efter imorgon, men jag är rädd ändå, för det ska inte vara så.

Stackars Joel grät nästan hela tiden när vi var hos honom, och då var det svårt att hålla tårarna borta. Min starka pappa, jag hoppas du får komma hem snart, men det dröjer nog några dagar.. Mitt i studenttider, väldigt olägligt, men bättre nu än senare, då det kunde blivit riktigt allvarligt.

Älskar dig.
<3

Dagens artist blir... Lady Gaga?

Olle har hittat detta klipp och jag tycker riktigt mycket om det faktiskt!

Det är Lady Gaga som gör en ny version av hennes egen låt Pokerface.¨
Det låter konstigt, jag vet, men lyssna och bedöm sen. Hon har tro det eller ej en helt grymt röst!
Man känner inte igen låten alls fram till refrängen, men den är minst 1000 gånger bättre än orginalet tycker jag. Kan det vara så att det var såhär hon ville ha den fast att skivbolaget eller liknande gick in och sa nej... ? Hon är riktigt söt också, ser så lycklig och busig ut, och roligt är det i slutet när hon börjar spela med foten...

Just detta klippet är i kass kvalitet, och hon börjar inte sjunga på riktigt förrän 30 sekunder. Den videon som är bäst funkade inte att lägga upp här.

Men ändå, lyssna och njut mina damer och herrar, Lady Gaga som ni aldrig hört henne förut!


Tell me this night is over




Mycket foto här nu för tiden, sånt tycker vi om. Eller ?

Blev helt klart över förväntan på Kinnekulle, riktigt mysigt med bra folk.
Vi tänkte ta en kort promenad till utkikstornet, men det blev lite längre än kort för vi gick fel väg litegrann, så det blev en väldig omväg men det gjorde inte speciellt mycket, för jag kunde fota lite, och det var ändå skönt att gå.

Mer gång i vardagen!

Idag har jag röstat också, nu är jag stor på riktigt !

Sötast i stan



Den här gullungen är hemma hos oss nu, och ska vara tills imorgon, men det lär jag inte märka mycket av, för ikväll blir det att åka upp till Kinnekulle och frysa och mysa. Blir säkert roligt även om jag känner mej rätt otaggad just nu..

Just nu ligger jag i min säng, äter Toffifee (<3) och firar nationaldag. Om man nu kan kalla det fira. Det är nog den dag som är minst värd att fira ifall man inte råkar gilla sverigedemokraterna eller liknande. Det är en så otroligt löjlig dag då alla kan bli nationalister och främlingsfientliga helt lagligt och accepterat.

Dagen/natten spenderades med Olle och gårdagen med han och Kalle, lugnt, skönt och mysigt :) Gitarr, sång, cigg och öl i en övergiven tågvagn är en oslagbar kombination! Även om jag varken röker eller gillar öl, så var det rätt najs att sitta där, lite kallt bara.

Sådär, det var en snabb uppdate på vad jag har för mig, ska allt försöka uppdatera lite oftare :)

Peace

Maskrosor, mer än bara ogräs.



Ledig dag i solen, såklart att kameran kommer fram :)

RSS 2.0