Kulturnatta!

1/10 Kulturnatta!

TEATER TRIXTER

Fri entré.

Vi öppnar kl 19.00 och serverar soppa.

Karin Blixt läser ur sin bokdebut ” Björnen som längtade häem”.
Petra Revenue presenterar den fantastiska konstnären Angelica Markén.
Filmaren Cecilia Torquato visar filmer från sin produktion.
Annie Beckman visar sina fotografier.
Teater von Under dramatiserar Kristina Lugns ”Om ni hör ett skott…”
Teater Trixter spelar utvalda scener från Thomas Tidholms ”En timme kvar”.
Musikgruppen Lloyd spelar jazziga loopar fram till midnatt.

Vi stänger klockan 24.00

 

KOM DIT! :)

Dimmiga dagarGamla bilder i nytt fodral.
Jag tittade igenom lite gamla bilder, som jag brukar göra när jag har ont om nya. Då hittade jag dessa höstbilder ifrån 2008, som jag stylade om lite. Min favorit är lätt den upp till vänster.

Vad tycker ni?

Rök och protesterBilder ifrån sorgetåget mot rasism. Här ser det kanske våldsamt och obehagligt ut, men det var det inte. Hela tiden var folk snälla och lugna, men den enda gången några tände en såndär röd grej så var jag ju tvungen att fota, det såg effektfullast ut på bild.. Vem vill se tråkiga bilder på människor som går i ett led? ;)

(Den första bilden är lite läskig, speciellt han som står vid skylten till höger....)

foton i fotoJimmy tog en bild på mig som jag skulle använda till ett skolarbete. Uppgiften var att ta en bild på sig själv tillsammans med något som symboliserar en själv (mina foton i mitt fall) och sen redigera bilden så den blev bättre. En superbra uppgift för mig som gör det med nästan alla mina bilder ;) Här är resultatet i alla fall. Förebilden får ni inte se nu.. :P

Lite film.

Jag och Jimmy har kollat på massor av film i helgen, så här kommer några korta reccensioner för er som är intresserade!

Nine (9)
: En Tim Burtonfilm, och Tim Burton brukar ju vara bra, så det var även denna. Lite konstig kanske, men väldigt söt. Den handlar om dockor som kämpar mot maskiner. Ungefär.

One missed call: Alltså, skräckfilm är verkligen inte min grej, så jag kanske inte kan uttala mig, men jag tycker inte om den här. Dålig till och med för att vara skräck. Det finns många versioner av denna film, nu har jag sett två. Den förra var faktiskt bättre.

Farväl Bafana: Mycket bra film till skillnad mot den förra! Den handlar om Nelson Mandela ur hans fångvaktares synvinkel medan Mandela satt i fängelse baserad på en bok av fångvaktaren. Väldigt bra och sevärd, verkligen!

Walk the line: Filmen om Johnny Cash. Den var också bra, dock har jag inte lyssnat så mycket på Johnny Cash förut, men jag vet inte om det är bra eller dåligt när man ser filmen, förmodligen är det en fördel eftersom han som sjunger i filmen tydligen inte alls låter som orginalet. Jag tyckte i alla fall att den var bra!

28 days later: Zoombiefilm typ... Det där med skräckfilmer ja. Jag ägnade ganska stor del av filmen med ansiktet i en film eller bakom Jimmys rygg, men utöver det var det en ganska så bra film, trots allt. Lite mycket blod och läskiga människor för min smak bara... :P
KändisbildDär ser man! Hampus skickade en länk till mig nyss och sa att en av mina bilder används av Ung Media på deras hemsida för Presskonferensen 2010, som header! Ojoj tänkte jag, det var ju trevligt, synd att de inte sagt något till mig! Sen kom jag på att det nog hör till rättigheterna jag valt på bilden att de får använda den i icke-kommersiellt syfte och att de måste skriva att det är jag som tagit bilden om de använder den. Det har de ju gjort. Alltså är det bara roligt att de tycker om den :)

Här hittar ni hemsidan! Dyker inte "min" header upp direkt kan ni trycka på den en gång så kommer den. :)

Ett låtsasparti i riksdagen - Nej tack.

Nu har vi fått ett nytt Sverige.

Nu har vi fått ett Sverige där rasister han chansen att styra. De vill jaga ut så många invandrare ur landet som möjligt, speciellt muslimer, genom att säga att det är frivilligt när de egentligen tvingar dem. De kommer få dem att förstå att de inte är välkomna eller passar in här. (Se den här artikeln)

Idag gick jag sorgetåg genom Göteborg tillsammans med 5000 andra som protesterade mot rasism. Ett av de rop som hördes i tåget handlade om att en människa aldrig blir illegal. Jag kommer inte ihåg exakt hur det gick men jag tyckte det var så.. fint på något sätt. Varje människa är född till människa. Vad som sedan händer i deras liv, vilken plats på jorden de är födda på, ifall den blir fattig eller rik, det borde inte spela någon roll.

Ett annat rop var något i stil med: "Vad ska vi göra? KROSSA RASISMEN!" Plötsligt ropar en kvinna istället: "Älska rasister!" Hon får många arga blickar men säger sedan att vadå? Man ska älska alla, alla är lika mycket värda och det är kanske bara kärlek de där rasisterna saknar! Jag tycker hon var den klokaste av alla de fem tusen personerna där.

Läs en artikel om sorgemarshen här.

Vissa säger att det är allas demokratiska rätt att tycka vad de vill. Att demonstrera och protestera är alltså odemokratiskt. Jag menar att det inte finns något mer demokratiskt än just demonstrationer, eftersom de av motsatt mening också uttrycker sin. Sverige behöver visa de invandrare och homosexuella och alla människor som SD är emot att detta inte accepteras. Ett modernt Sverige kan inte acceptera att ett fördomsparti som SD får chansen att styra i riksdagen. Det går helt enkelt inte. Det måste människor runt om i landet visa. Vi ska höras och synas. Kanske hjälper det inte i kampen mot SD och deras anhängare, men kanske ger det ett hopp till den del av folket som är emot dem och till den del av folket som just nu skäms över att vara svenskar.

Långt och politiskt, men jag hoppas att alla förstår att man inte kan rycka på axlarna och strunta i det här nu. Alla kan argumentera omkull en Sverigedemokrat, så svag grund står de på. Så ta nu som mål fram till 2014 att få varje Sverigedemokrat du möter att förstå det korkade i deras politik. Det är inte svårt, och om vi lyckas åker de snart ut med huvudet före ur riksdagen.

Så kämpa nu för fan, så här kan vi inte ha det!


Käraste VikenPå tal om det där pratet om sommar så hittade jag den här bilden ifrån lägret Viken i somras.

"Det är så vackert där, nästan som en tavla"

Jag vill inte vara i Sverige!Nu börjar det bli höst. Man fryser när man går ut och det blåser massor. Löver blir gulare och gulare, och jag saknar den där brännan jag hade på bilden. Jag vill ha SOL, VÄRME och en gnutta sandstrand.

Röd och plattIgårkväll efter att jag duschat var jag rädd att mitt hår börjat bli lila.. Jag var beredd på att färga det en gång till, för lila hår vill inte inte ha! Men, nu när det blev morgon och lite vettigare ljus, då kändes det okej igen. Fast lite har färgen allt gått ur. Dessutom plattade jag håret idag! (Eller, Tip-ex plattade det åt mig), mest för att det var länge sen och för att se hur det såg ut i den här hårfärgen.

Vad tycker ni? Bättre än lockigt?

reklam i remsorOpps.. Så de blev med reklamen jag fick från SD precis. Det kändes bra.

Fast innan jag rev isär den läste jag den faktiskt, men den gav inga nya synvinklar direkt. Dessutom hade de med en bild på och anvisade till sin reklam i tv4, den som inte längre får sändas eftersom tv4 ansåg att den var kränkande. Men bryr sig SD om det? Skulle inte tro det va...

Äntligen något nytt!Jag kände att lite förändring skulle nog vara på sin plats, så jag sprang iväg till affären och köpte en burk hårfärg som jag sprutade i håret innan jag hann ändra mig, och såhär blev det! Det är möjligt att det inte är riktigt lika rött på riktigt som på bilden, men i rätt ljus så.. :)

På tal om politik....


Valaffischer 2010, bra eller dåliga?

Såhär i valtider ser man ju valaffischer vart man än vänder sig. (Det ska bli skönt när valet är över och man får lite lugn och ro igen...) Som grafiker (eller något sånt) så tänker jag lite extra på dessa affischer. Vissa har lyckats bra, andra lite sämre. Jag tänkte nu ta upp ett par exempel som jag tycker sticker ut lite extra.

Nummer 1 - MiljöpartietNummer 1 på alla punkter enligt mig. De helt klart snyggaste och mest genomtänkta affischerna. En så enkel idé, men så bra! Tydlig, snygg, lätt att läsa, den sticker ut, har ett bra budskap, alla rätt där!

Nummer 2 - Folkpartiet


INTE den bästa jag sett. Den är visserligen tydlig, lätt att se och läsa, fast jag förstår faktiskt inte vad vår kära Björklund menar med att Sverige ska vinna nobelpris. I vad? Hur menar han? Någon som vet? (Dessutom har han en rätt stor glugg mellan tänderna...)  Den andra är väl rent designmässigt  tydilig och bra, fast ganska tråkig, dessutom är ju folkpartiets skolpolitik helt galen... Men det hör ju egentligen inte hit.

Nummer 3 - AlliansenDet är egentligen samma sak med den här som med föregående, förutom att den här är snyggare. Sen att budskapet är omotiverat och fel, det är som sagt en annan sak.

Två blev EttHelgens brudparsfotografering gick väldigt bra, och roligt var det också! De var väldigt fina och Läckö är alltid lika vackert. Fler bilder på dessa två hittar ni på min nya renodlade FOTOBLOGG.

Nu har plugget dragit igång på riktigt, så det är nu jag får se ifall jag klarar av det där med distanskurs...

Duktiga bröderDenna bild har min lillebror Einar tagit, ser ni vilken mästerfotograf? Jag älskar den här bilden, speciellt hur Joels byxor nästan smälter in i stenen... :)

Ebony and IvoryEn gammal bild hemifrån får representera att jag åker hem i helgen. Ska även fota brudpar på lördag, det ska bli väldigt spännande! Vi hörs om ett par dagar :)

Stockholm blir aldrig min stad


Över: Drottningtorget
Under: Hemma hos mig, jag bor i huset längst till vänster i bild.


Vackra vackra Göteborg!


Jag trivs verkligen här! Visst får jag lite hemlängtan ibland, ganska ofta skulle det vara skönt att sitta i soffan med pappa hemma i Vinköl eller sitta och äta med mamma i Skara och ha nära till kära vänner där, men samtidigt är Göteborg en himla mysig stad. Jag kan gå in till stan från där jag bor (även om det tar en liten stund), jag har flera vänner och släktingar här, att göra saker spontant blir väldigt lätt, och så är det ju så fint!

Nej hörrni, Göteborg kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat.

Bilder på väggenNu har jag äntligen gjort något med bilderna! Jag satte upp dem på väggen, helt enkelt. Det fick bli så, och även om det är konstigt att se sina bilder på väggen, är det faktiskt bättre än ingenting, så tillsvidare får de sitta där!

Fäst!Denne gubbe med band spelade på scoutforum, han var ganska söt :)


Igår hade jag inflyttningsfest och jag märkte (återigen) vilka fina vänner jag har. De lyckades helt klart vända en dålig dag till en bra dag. Creds till er hörrni!

Jag ser ljuset....Eller inte för världen är väldigt mycket emot mig idag.

Eld!På scoutforum, där jag var i helgen, var även denna snubbe. Han uppträdde på kvällen med sina eldkonster och lite almänna konst..iga konster. Men duktig var han allt, och muskler hade han verkligen!

Heja Sverige...Det finns en undersökning på facebook där man får fylla i vad man ska rösta på. Det resultat som är just nu känns inte speciellt lovande... Iof är det väl ingen undersökning man ska ha allt för stor tilltro till (med andra ord, jag tror inte på allt som står på facebook) men i alla fall, det känns inte bra!

RSS 2.0