Finaste katten.Min fina lilla katt. Jag minns inte ens när du inte var min. Det kommer kännas tomt att komma hem till ett Vinköl utan dig Nora.

(Bilden är tagen med min mobil)

Dripdrop returns?

Tittade just på mina galma droppbilder.. Det var roligt att leka med vatten. Borde jag göra det igen tycker ni?

97 stycken!

Alltså, ett snabbt inlägg här bara. Igår hade jag 97 unika besökare men fick inte en enda kommentar.. Jag vill inte klaga eller så, men betyder det att dessa 97 stycken tycker att det var ett tråkigt inlägg? Inte värt att bry sig om? Inte för att det är speciellt viktigt, men det skulle ju vara kul att veta vad folk tycker egentligen.. ;) (Vissa skrev på facebook, det räknas iof som kommentar, tackar!)

Förövrigt är nog ändå 97 unika besökare ganska högt upp på min besökarskala, tack för det! :)

Redigera mera!Det är så himla lite som krävs för att göra en dassig och tråkig bild till lysande, varm och fin. Det är inte stora ändringar men ger ändå stort resultat tillslut. Det är det som är så fantastiskt med photoshop.

Vissa tycker att det är "fusk" att ändra i bilder man tagit, men det tycker inte jag. Det är ju fortfarande JAG som skapar bilden. Jag tar den, jag redigerar den, jag har gjort en bild, jag ser inget fusk där. Visst, det är inte så bilden kom ut ur kameran, men kameror är inte fantastiska alltid. De kan inte återge färger och kontraster på samma sätt som ögat, och det kan inte heller en dator göra, men med datorns (och t.ex. photoshops) hjälp kommer vi närmare.

Som sagt, det är jag själv (eller vem som helst som skapar en bild) som bestämmer hur bilden ska se ut. Därför ska man inte skämmas för att man redigerar sina bilder, jag gör det jämt, men det är en del i skapandet, en del av konsten, tycker jag.

För vad är det egentligen för vits med att ha en halvbra bild när man vet att det kan bli superbra med ett par små förändringar?

Så, REDIGERA MERA! (Det är ju kul också.. ;) )

Tillägg: bilden är tagen med den inbyggda kameran i min iMac.

Iphoneapp, designad och klar!I skolan har jag och tre till jobbat med att ta fram en idé för en iphoneapp. Idag gjorde jag desigen och den blev ungefär såhär, inte helt klar än. Jag blev ganska nöjd och det känns nästan lite tråkigt att den inte kommer tillverkas på riktigt!

Det är en app för att söka på böcker/filmer och få reda på vart de finns närmast den som söker.

Annie vs. Inspirationen 1-0

Jag tror jag kommit in i en photoshopperiod igen, äntligen! Det är ju så roligt!

Men, jag hade noll inspiration. Därför tittade jag in en sväng på Moderskeppet för att få någon kul idé. Då hittade jag (snacka om tur) den här! En lista på 34 saker man kan göra om man har brist på inspiration. Perfekt! Så jag satte igång direkt och började göra om gamla bilder och undersöka olika filter.

På bilden här nedanför har jag bland annat använt Diffus Glöd (Diffuse Glow) efter ett tips jag såg på sidan jag nyss nämnde. Väldigt trevligt lager måste jag säga!


Miljömedveten, absolut.Ännu en skoluppgift. "Gör ett kollage eller montage med temat Miljömedveten"

Har mitt montage det temat tycker ni ? :P

"Vi behöver inga änglar"Jag har varit på min första fotbollsmatch någonsin!

Gais - Örebro. 0-1, självmål. Bra start där va? Men som pappa och bror konstaterade, de har aldrig sett gais vinna en match live, men ädnå är de seriösa Gaisare. Speciellt lillebror, 12 år, som igår hade en gais t-shirt, två gaiströjor, en gaismössa och en gaishalsduk, samt en gaiskudde som han hade i bilen. Han är söt han! Dock är det inte han på bilden, det är en random gaisunge som var väldigt inne i matchen.. ;)

Sminka i PhotoshopFör en liten stund sen blev jag himla sugen på att leka i photoshop en stund, och ville testa att vara make-up artist digitalt, och även om det inte är någon direkt komplicerad sminkning tycker jag det blev ganska bra! :)

Ser ni skillnaden?

Jag har ändrat färgen på läpparna, lagt på lite rouge, gjort håret rödare och sotat ögonen.

Så, det går att göra alla "modellsnygga" om man kan photoshop ;)

Folk säger alltid att jag ser trött ut när jag är osminkad... Det stämmer kanske? :P

Untz.

Nu är det inte jättelångt kvar till Dreamhack Winter, och jag taggar med filmer från vårt untztält i somras! Titta och njut! (Jag är kanske ingen mästerfilmare, men det skulle vara kul att ha en kamera med inspelingsmöjlighet så man slipper den kassa mobilkvaliten..)
IKEA Garderobtävling

Hej hörrni! Nu var det ett tag sen, men jag har inte direkt haft något att skriva, och då är det ju ingen idé att skriva något, eller hur?

Men NU gott folk, ska varenda kotte som tittar in här klicka på den här länken och gilla min kära Louises fina kollektion med små söta hattar, typ. (förlåt Louise jag kommer inte ihåg vad de heter...) Kolla själva så får ni se vad det är! Presentationsbilden har jag gjort, och det är den ni ska trycka på för att komma till sidan!Klicka på bilden för att komma till sidan

Signering av Världens Bästa HåkanDessa snyggingar har jag träffat idag, Håkan Hellström och Daniel Gilbert.

3 timmar stod jag i kö för att få dessa fina exemplar. Under tiden tänkte jag allt att det är bortspilld tid, jag hade kunnat göra mycket vettigare saker under de tre timmarna. Sen, när jag väl var inne och såg Håkan sitta där, då glömde jag allt det där och var bara väldigt glad över att vara där.

Dessutom gillar jag den nya skivan, mycket. Jag får nog lyssna på den ett par gånger till för att smälta den helt, men den har en god chans att bli riktigt bra.

L + A = SupersantHär, mina damer och herrar och pojkar och flickor har ni två snygga tjejer och så här är det: Tjejen till höger saknar tjejen till vänster ganska mycket för de bor på helt fel delar av Sverige för att det ska vara smidigt att träffas. Dumt va? Det tycker jag.

Håkans GöteborgDen här är fruktansvärt underbar. Göteborg från sin bästa sida med Håkan i spetsen, kan det bli bättre?

Fina blommorJag fick dessa blommor av pappa på kulturnatta, söta pappa! Jag fick en kruka med blommor av Lisa och Johan också, så nu ser det lite roligare ut här i lägenheten :)

Ni kollar väl in på min fotoblogg någongång ibland? Där lägger jag upp de flesta bilder jag blir nöjd med, utan en massa tjat till!


Söta Sally och en hektisk helg.


Vi har fått kattungar igen hos pappa! Frukansvärt söta. Verkligen! Ursäkta kvalitén, mobilkamera...


Det har varit en lång helg. Vet inte om jag ska berätta allt här, ingen lär ju orka läsa det ändå, för vem är egentligen intresserad av vad jag gör på dagarna..? ;)

Det blir en snabb sammanfattning i alla fall.

Fredag: Kulturnatta i Göteborg, jag ställde ut några bilder och de som såg dem verkade ganska glada. Det var i alla fall ingen som började skratta åt dem, riva ner dem, spotta på dem eller sa till mig vilken dålig fotograf jag är. Skönt!

Lördag: Sushikväll med kära vänner, otroligt trevligt. Sedan bar det iväg till stadt där det var proppat med folk som jag känner, kände och inte känner, så hela kvällen gick åt till att gå fram och tillbaka och hälsa på folk. Trevligt trevligt.

Söndag: Lagom trött efter gårdagen tillbringade jag söndagen med mostrar, mormor, familjen och småkusinerna. Det var inte speciellt lungt och skönt. Vi mindes och var ledsna för att det var tre år sedan morfar ramlade ned från taket och stämningen var inte på topp hela dagen direkt. Jag saknar honom fortfarande så det gör ont.

Men, idag har jag varit duktig, gjort klart en skoluppgift (jag kommer nog lägga upp den här imorgon) som var en text om vad som är etiskt och moraliskt rätt i media. Jag skrev vad jag tycker om "kändisbloggare" och det är nog lite mer intressant än vad jag gjort i helgen.

RSS 2.0