Nu är det gjort!

Jag klarade det. Kolla Wike, jag sa ju att jag skulle klara det!

Haha, det känns sjukt skumt nu, och så har jag en fin vit rand på armen :)

R.I.P <3

Hjälp!

Inte klokt vad bloggen blir julig nu!

Kände dock när jag skulle fixa snön att jag är i stort behov av att lära mig förstå mer om kodning, NU! Så, hjälp mig med bra hemsidor ni kunniga datamänniskor?
Kommer en liten bild ifrån skaras gamla bibliotek också som vi hade i uppgift att fota en fotolektion. I brist på andra bilder här i skolan.

Tävlingsbidrag

Nu kommer äntligen mina tävlingsbidrag till kreativtävlingarna :)

1. Freestyle Photo. (Jag kom tvåa och får hårdvara för 1000 kr och biljett till summer, som jag kommer sälja för då blir det crew!)

Squirtle
2. Freestyle Graphics

Mario in smoke
3. Oldschool Graphics

BUFFA!!! <3
Haha, den sista slängde jag ihop på en kvart eller så för att jag inte hade något bättre för mig, men det är ju buffa :D
Och tack Tim för modellandet på Mariobilden, även om jag inte vann något med den så blev jag ganska nöjd :) Var massa helt galna bidrag med, så sjukt duktiga människor det finns!


Never opened myself this way
Life is ours, we live it our way
All these words I don't just say
and nothing else matters

Vinter

Ja nu var det väl dags för en lite vintrigare header? Kanske hjälper vintern på traven så vi får bort allt slask..
Blev iof inte speciellt nöjd, så jag byter nog tillbaka såsmåningom.

Vart är jag påväg...?

Alltså hörrni.. Det är lite svårt att erkänna men jag gillar det här nördlivet! Har precis kollat på demos som var helt kodade, och inte tog någon plats alls typ, 64 kb eller vad det var, men de var ju helt galna! Och för att inte tala om musiken... Jag tror jag börjar gilla det också, och då har det gått långt!

Summan är alltså: Jag vill också kunna sånthär, jag vill förstå vad de pratar om när de pratar om.. vad de nu pratar om, och jag ska lära mig det! Nångång.. Men jag ska göra det!

Snart så....

Nu är jag klar med mina bidrag till kreativtävlingarna på Dreamhack. Vilka det blev och hur de ser ut får ni se  senare, får inte publicera dem än... Spännande!

Ett bidrag till fototävling och ett till grafiktävling. Hejaheja!Dreamhack!

Så nu är jag här, på dreamhack, och som jag längtat! Det kändes så skönt att få komma hit och bara behöva tänka på det som är här, inget annat. Jag såg fram emot alla människor jag skulle träffa, allt som skulle hända, allt jag skulle göra. Och det blev ju ungefär så, ungefär. Just nu känns det faktiskt ganska segt, men det är nog för att jag börjar bli trött. Klockan är 01.45, jag har varit uppe sen halv 8, och jag har ingen aning om vart jag ska sova! Men det löser sig nog.

Det bästa är ju människorna såklart. Träffat massa människor här som jag inte träffar mycket annars. Det är det jag sett fram emot mest, och det är det som är både bättre och sämre än jag föreställt mig.

Babbel babbel.
Jag trivs! Jag gillar det här :)

En rolig grej är att när jag berättar för folk att jag är på dreamhack blir de jätteförvånade och tror att jag är en spelnörd. När jag säger att jag inte spelar blir de istället jätteförvånade över att jag INTE är en spelnörd. Bestäm er va? ;)Shit vad bra jag är!

Helt galet vad jag är bra idag. Jag hade min föreläsning imorse som gick jättebra! Av de 18 som var i klassen så ändrade 17 stycken åsikt om scouting till något positivare, och alla 17 tycker numera att det verkar roligt att vara scout! Cred till mig? Ohja!

Dessutom har 2011 hört av sig idag... :D
OCH! Imorgon är det dreamhack, tralalalaaa jag längtar .
OCH! En sak till, jag har nu skickat in annonsformatet på dans-esteternas produktionsaffisch, hoppas de blir nöjda nu :)

Superscout

Det är jag det. En riktig superscout. Eller? Hur är man då? Blir man det för att man åker på stämma, skriver ett projektarbete om scouting, ska föreläsa i ämnet, har halsduk och skjorta, är ungdomsledamot i distriktet, sköter Senior- och rovergruppen, är med i vikengruppen, försöker hålla skaras seniorer på fötter, sköter två delar på hemsidan, försöker hålla kontakten med andra distrikt, ordnar hajker och arrangemang och läger och snart ska börja engagera sig i jamboreen 2011? Kanske. Eller är det helt enkelt tanken som räknas?

Jag vet inte.

Jag vet inte mycket just nu, mer än att jag helt plötsligt igen fick massor att göra, jag som trodde det skulle lugna ner sig efter studs. Inte då. Kom på att jag ska hålla en föreläsning för 9or imorgon och jag kunde varit bra mycket mer förberedd.. Får väl sitta med det inatt. Tur att jag är ledig idag, så att jag i alla fall hinner med någonting.

Ifall du som läser undrar hur jag kan ha så mycket att göra men ändå hinner sitta här och skriva blogginlägg, då kan jag svara att jag är en människa som trots allt behöver pauser ibland, och detta är en sån paus. :P


FST

Hemma ifrån förbundstämman nu. Herregud, vilken bra helg! Jag har lärt mig massor, jag har träffat underbart folk, nya som gamla, jag har haft roligt och varit duktig och tagit mitt ansvar som delegat. Helt galet!

För er som inte vet hur en stämma går till, här kan ni få ett litet exempel: (Det är jag, Therese och Snoddas som pratar på facebook på samma sätt som på en stämma, fast på ett något mer skämtsamt sätt.. ;P)

Therese
Delegat nummer 68 yrkar följande:
att Göteborgs scoutdistrikt bör få dispens från bestämmelser om att justera röstlängden under stämmans gång då distriktets delegater har fullt upp med att bli TV-kändisar samt har alldeles för små blåsor och därför måste växla mellan delegater och suppleanter ofta ;).
att den ena FST-arrangörprojektledaren permanent skall bytas ut till en docka
att Förbundsstämman borde vara MYCKET oftare för att det är så KUL!
att det tydligt ska framföras till utmanar- och roverscouter att det ÄR roligt med scoutdemokrati... Läs mer

Är stämman redo att gå till beslut i dessa frågor?
Någon däremot?

Annie
*tystnad*


Snoddas
Jag finner att vi kan gå till beslut. Ni som röstar för att bifalla samtliga att satser och således tycka att det är roligt säger ja...nu! Jag finner frågan ja besvarad och lägger den till handlingarna och hälsar alla välkomna hem och hoppas att ni hade det lika bra som jag.

Therese
Nu har vi kommit till punkten Val av Facebook-ordförande. Valberedningen har kommit med ett förslag: Jonas Snoddas Lindblom. Ordet är fritt.


Annie
ingen emot, är vi redo att ta ett beslut i frågan?

Snoddas
Jonas, Töreboda scoutkår: Nog med förslag!

Annie
Kan vi välja Jonas lindblom till facebook ordförande för 2010?

Therese
JA!

Annie
Jag finner frågan ja besvarad *klubbar igen* Jonas Lindblom är nu ny (första) facebookordförande!

Snoddas
Som första punkt vill jag säga att stämman ajourneras och återupptas efter en Billys pan pizza och glourious bastards. *klubb*

Japp, tänk att sitta och prata såhär en hel dag om viktiga saker, det är party det ;) Men som tur är händer mer på stämmor!Loggan är mitt verk, jag var tokstolt hela stämman, äntligen något jag faktiskt är riktigt nöjd med! :D

Sista dagen, snyft!Jag på min sista dag på min älskade praktikplats. Taggad på att komma tillbaka till skolan nästa vecka? Näe, inte direkt...

Men nu bär det snart av till förbundstämma, det blir nog både jobbigt och roligt. Men mest roligt, såklart :)

Dh-time!Nu är det snart dags igen! En vecka kvar. Förbereder mig för fullt för grafik- och fototävlingarna, men det går segt! Speciellt fotodelen, jag vet inte vad jag ska ta för bild som kan toppa droppbilden jag vann med förra året... Några förslag?

Någon som ska dit förresten? Jag vet en del, men förmodligen inte alla :)

...och då var det slut då.

Sådär. Det var årets filmfestival det. Vad konstigt det känns.. det betyder att jag kommer komma hem innan halv tolv nu, härligt! Men filmfestival är ju ändå filmfestival. Det är mysigt, roligt folk, bra filmer, skön stämning, gott fika. Det är bra :)
oh yeah!

Jag börjar komma igång igen nu :D


Praktik <3

Jag bara älskar min praktikplats! Sånt här sitter nämligen jag och min "handledare" Jocke med när vi inte har något jobb att göra, bäst! :D  Men nu är det sista veckan.. Jag vill inte tillbaka till skolan!Film, film, och varför inte lite mer film?

Vem kunde tro att det är på jobbet det är lugnast?

Just nu står jag vid en av bokningsdatorerna på bion, jag har ingen aning om ifall jag får det, men strunt samma. Jag är nästan själv här, folk sitter inne i salongen medans jag får stå här ute och vänta ifall det skulle komma någon som vill boka biljetter till någon annan film. Men, hur många får för sig det klockan 21.30 en måndagskväll....? Jaja, finns väl helt klart värre saker. Jag kan stå här, uppdatera distriktets hemsida, äta lite popcorn, fylla på lite dricka, jag är inte den som är den ;) Stressigare är det när det är folk här (eh, rätt uppenbart va..?) speciellt om det är mycket folk (ojoj, galet vad jag är smart idag) fast det är också kul. Jag gillar folk :) Det jag inte gillar är alla sena kvällar och allt man måste sitta hemma och göra mitt i natten som man inte hinner med annars, det är lite.. påfrestande. Men det är snart slut. För den här gången.

Jag har tagit lite bilder idag också, kommer nog upp ikväll för jag råkade lova att skicka dem till han som sköter filmfestivalen på facebook så att han kunde lägga upp lite bilder.. Jag som bara kommer vilja sova..

Äsch. Allt löser sig. Nu är det snart distrikstämma, och jag har inte läst alla motioner och proppar än.. det får bli inatt!

Bye!

sovasovasova!

Mitt liv just nu är att skynda fram och tillbaka för att hinna med saker, och däremellan är jag på bion. Jag bor där. Jag åkte dit 9 imorse och kom hem vid 11 nu ikväll och de enda gånger jag lämnat det var när jag skulle äta snabb macklunch med dan och sedan teaterträning på två timmar en stund senare. Sen har det varit bion all day long.

Idag har jag sett "Still Walking" som var så tråkig att jag somnade på mammas axel (kan iof berott lika mycket på utmattning och sömnbrist som att filmen var tråkig, men kombinationen blev inte bra...).
Sedan såg jag "Milk", och den var å andra sidan riktigt bra! Handlade om gayrörelsens kamp mot accepterande och rättigheter runt 70-80talet (tror jag att det var).

Så, ni kanske kan förstå att det blir lite tunt med uppdateringar ett tag, och med bilder, men jag ska ta igen det någongång och visa massa bilder från studs och teater och bio och bilder med mitt nya objektiv (50mm f1/8 <3)

Men nu ska jag sova. Upp imorgon för praktik. Pigg och glad. Eller? Nah... Förmodligen inte. Sen blir det mer bio. Coco - Livet före Chanell, till exempel.

Bye!

Kan det inte bli sommar snart...Ungefär såhär känner jag mig nu. Som en docka. Zoombie. Slut. Borta. Vill inte, orkar inte. Det är säkert bättre imorgon om jag får sova lite, men just nu är jag trött, arg, depp och irriterad på allt. På STUDS, på teatern, på folk, på skola, på mitt rum, på alla grejer, på mig själv, på jävla ryanair, på siffror, på datorer, jag tänker inte räkna upp mer för då blir ni väl bara uttråkade. De jag inte är trött på nu är kent, som räddar mig, och fabian som orkar lyssna på mitt tjöt.

Helgen kommer bli kaotisk. STUDS, Filmfestivaljobb, teaterträning, fika med folk, fota på Olins, sova? Nej, tror inte det va. Ansvar är kul. Ibland. När inte allt kommer på en gång. Jag orkar inte, jag vill sova tills det blir sommar, då jag tagit studenten, flyttat ifrån den här jävla staden och allt vad det innebär. Synd att det är yttest ovanligt att människor kan sova så länge bara.

De sista skolkorten..

Japp, nu har de kommit (Kentskivan också!!! ^^) mina sista skolkort någonsin. Förmodligen. Känns, bra! Skönt! Snart slut! Och sen blev ju min snygga klass snyggast... men det kortet får ni se någon annan gång. Pappa Betalar!
Här är mitt i alla fall, kunde varit värre, men det är ju synd att jag alltid ska se så trött och skeptisk ut på skolkort.. :P

Festivaltime!

Nu har jag precis kommit hem från ett biomöte. Inför filmfestivalen alltså, som ni verkligen inte får missa! Ska som vanligt jobba och iår blir det liksom förra året biljettsäljning för min del. Det kommer bli kul, det är det alltid, även om det brukar bli en minst sagt intensiv vecka!

Här är några av filmerna som vi kommer visa:
Drottningen och Jag (Invigningsfilm där även regissören är gäst och kommer och pratar om filmen)
Natt på Muséet 2
Slumdog Millionare
Drag me to Hell
Flickan
This is it
District 9
Talking woodstock
Star Trek
Milk
Coco - livet före Chanel
Antichrist
Fame


Nå.. något som verkar intressant? Tänk också på att de flesta filmer endast kostar 40:-. Lätt värt det. Det som också är roligt när det är så här många billiga filmer, det är ju att man kan gå på någon man inte har en aning om vad det är, och bli överraskad! Vem vet, kanske blir det ett minne för livet, bra eller dåligt ;)

Festivalen börjar nu på torsdag och håller på till nästa onsdag :) (12-18 november)

Det var något mer jag tänkte säga.. Jo! Jag har tränat gitarr hela kvällen, gett mig fan på att lära mig skiten nu en gång för alla! Önska mig lycka till  :P

Hårt mot hårt mot ensamheten


Galet!

Nu har jag lyssnar på hela Röd.
Kent har än en gång visat att de är bäst i Världen.


I min låtsasvärld

Har försökt mig på en modellbild till, och den här gången blev jag nöjd! Skam den som ger sig! :D

( Förresten, Tack Fille! Jag fick inte min Kentskiva idag, men han upplyste mig om att den finns på spotify! Annorlunda, men helt enkelt kärlek ändå <3 )


Mendå..

"Hej,

du får detta mail då du förhandsbokat den nya Kent skivan som släpps idag. Tyvärr har det skett ett misstag hos oss somhar gjort att din order ej har skickats iväg. Detta är verkligen inte bra och vi ber så hemskt mycket om ursäkt för detta. Beställningen kommer idag skickas med posten och du har den på måndag. Vi vill givetvis kompensera dig för detta med en rabattkod för fri frakt på en framtida beställning. Vi förstår om du tycker detta är väldigt tråkigt och om du vill hitta skivan på annat håll idag kan du givetvis avboka din order eller returnera den utan kostnad."

Typiskt.. :(

Teater vs. Verkligheten

Nu har jag precis kommit hem från teatern, var några veckor sedan nu och man märker att man saknat det, så underbar bra är det!

Idag pratade vi om vilken pjäs vi ska köra igång med nu, annars körde vi bara lite improvisationer och uppvärmingar. En improvisation vi skulle spela var med riktlinjen: "Det får inte bli roligt". Vi i Charlies har en förmåga att skruva till det mesta och det är inte ofta våra improvisationer blir seriösa. Därför skulle vi testa det nu.

Det skulle vara en konflikt, en person från början på scen (Jag den här gången) sedan kommer en till in. Efter det kommer folk in när de känner att det passar. Ingen visste vad det skulle handla om när vi började spela, det växte fram av sig självt.

Tillslut blev det en historia om en flicka (Jag) som hade blivit mobbad av en annan tjej. De var hos kurratorn och skulle prata om det, men flickan vägrade. Sedan kom "mobbarens" pappa in och försökte få flickan att säga att hon ljög, och alla var på hans sida. Sedan kom flickans pappa in, och det var den enda flickan tydde sig till, eller rörde, de gick ut en stund, pappan slog henne, de gick in igen och pappan fick flickan att säga att hon hade ljugit. Ingen trodde på henne och sedan gick alla där ifrån, utom "mobbaren" som ändå ville försöka hjälpa till. Flickan ville inte ha någon hjälp. Slut.

Det var galet läskigt att spela. Det blev jättestarkt, och jag skakade i säkert en halvtimme efteråt och hjärtat slog väldigt snabbt. Detta var teater. Jag vill inte tänka på hur det är att vara i situationen på riktigt. Fy fan. Skulle jag kunna hjälpa sånna barn skulle jag göra det direkt.

Apple ? Ohja!

Jag har lärt mig en ny sak i Illustratior på min praktik. Tråkigare kan man ha ^^

Gammal bild i ny form

Sånt här kan man ju roa sig med när det finns lite att göra på praktiken.. :)
Rätt svar på vad jag köpt är förresten ett stjärnfilter till kameran, det gör så att ljuspunkter blir som stjärnor! Hemskt roligt kan jag lova! Jag köpte mitt på Tradera, men jag vet att det även finns billiga här :)

Nu kan det inte vara svårt att gissa ?


Äntligen!!!

Wiiiii, jag har fått den!
(Och det är okej att vara avundsjuk, för jag är nästan avundsjuk på mig själv ^^)

Jag är GLAD!


Så, nu när ni ser, någon som kan gissa vad det är jag köpt ? :DFler bilder lär komma ikväll när det är lite mörkare.... ^^

Yaay !

"Hej Jinxiz!

Din vinst packas under dagen!

Vår målsättning är att skicka vinsten idag eller senast nästa vardag.
Spara eventuell emballage, förpackning tills varan är testad.
Reklamationer skall göras inom 10 dagar.

... "

Yaay! Nu är det inte långt kvar tills jag får den, sen får ni veta vad det är ^^

Första dagen avklarad

Nu har jag varit på första dagen av min 3 veckors praktik, och det gick faktiskt bra!

Jag är på Animero, ett tryckeri och reklambyrå typ.. Så jag har fått sitta vid en dator och fixat med foldrar och reklamsidor i tidningar. Det var ganska roligt, speciellt eftersom jag får jobba massor i InDesign, (som jag egentligen inte gillar eftersom jag inte kan det så bra) för när den här praktikperioden är över så kommer jag kunna det hur bra som helst.. :p
De har två söta hundar där också, galet kelsjuka :) Jag satt vid datorn när den ena hunden kom fram, jag började klappa henne och fortsatte sedan att jobba, tänkte jag. Men det gick inte, för så fort jag satte handen på tangentbordet igen så puttade hon på armen så det blev omöjligt att skriva. Man får ju inte vara dum.. ;)
Ska försöka få någon bild på sötnosarna någon dag!
Nu sitter jag på Metis, (pappas jobb och min gamla skola) och taggar för en lång kväll med möten och utbildningar... Först SORGmöte med inriktning på STUDS (scoutgrej..) och sedan utbildning i EPIserver, programmet som scoutsverige använder till sin hemsida och som jag måste lära mig för att kunna uppdatera Skaraborgs hemsida om vad som händer på Viken och för alla Seniorer. Heja mig!

Kasper!

I detta inlägg tänkte jag skriva om hur dåligt det gick igår när jag fotade på nattklubben, men nu har jag redigerad klart alla bilder och började istället fixa med en bild på Kasper som jag fick träffa för första gången idag. Så galet söt unge och jag fick ta lite kort på honom. Jag har bara hunnit fixa ett kort än men jag är galet nöjd och jag hoppas att Tilda och Karl blir det också, för de har världens sötaste barn :)

Ni lär få se fler bilder på honom!
RSS 2.0