Jag och Jimmy!Jimmy är här hela helgen, skolan går mindre bra, många filmer ska tittas på (eller har redan tittats på) och bio och middag står på programet. Bra helg!

Fotobok!Lite sent uppdaterat här, men för ett par veckor sedan beställde jag och pappa en fotobok ifrån iPhoto, för att testa hur den blev.

Bara några dagar senare fick vi hem den, och den var jättefin! Kvalitén var kanske inte 100 (men nära nog!) på alla bilder, om man ska vara petig, men jag ska ju inte ha den till något annat än att titta i, och kanske visa upp någon gång då och då, och det duger den absolut till!

Man fick den i ett pappfodral, och själva boken hade ett extra omslag i papper, så som vissa böcker har, med samma bild som på framsidan. Det kändes väldigt exklusivt och snyggt!

Så det rekomenderar jag till er som har iPhoto! Det kostade visserligen lite, men det är värt det om man vill ha ett snyggt sätt att spara sina bilder på utan att behöva skriva ut dem och sätta in i album. Det skulle vara roligt att göra en om året för att summera det gångna året.. :D

ER-modelleringDetta, kära vänner, underhåller jag mig med just nu. Jag känner mig så otroligt trög. Jag förstår inte! Jag lyssnar på föreläsningarna och hör en massa ord.

Primärnyckel, 1:N-samband, referensattribut, kardinalitet.

Jag kommer fira stort, högt och länge när jag är klar med denna kursen. "Databaser och Databasdesign" Vad ska det vara bra för? :(

Om någon kan få mig på bättre humör (eller kanske hjälpa mig lite) så tar jag tacksamt emot det.

Studenten. Long time ago.Det känns som om det var flera år sedan jag tog studenten. Det känns som om det var så länge sedan jag kämpade mig igenom de sista veckorna i skolan, eller festade på mangos, stadt, museéparken, botan, och alla andra ställen man nu festade på det sista halvåret på gymnasiet i Skara.

Jag kan inte säga att jag saknar det.

De flesta brukar längta tillbaka till studenten, vill vara med om det varje år eller åtminstonde få uppleva det en enda gång till. Jag vill inte det. Det räckte med en gång. Jag säger inte att det inte var roligt, visst var det det. Men det skönaste var ändå att slippa allt. Att få lämna Skara ett tag, få lämna katedral, alla människor, allt jag kände mig väldigt färdig med. (Med vissa undantag, det finns allt de jag saknar)

Något jag däremot längtar till och vill ha nu är sommaren. Jag vill så gärna gå runt på stan, eller i skogen, eller på landet, eller på stranden, på festival, eller ute över huvud taget, i shorts, t-shirt, flippflopp eller tunna tygskor och njuta av sol och värme. Jag vill göra det nu. Nu. NU.


Iphonen, camera+Jag vill ha någon att fota. Nu. Kom hit!

Carl Norén

Carl Norén, ifrån hans spelning på P&L i somras. Denna var en av få bilder jag blev nöjd med innan kameran blev stulen. Hade varit spännande att se hur bilderna som försvann blev...

Men, är det någon som ska till P&L i sommar? Jag funderar fortfarande, men jag åker förmodligen. :)


Ojoj..

Jag har på tok för mycket i huvuet nu. Alldeles för många planeringar, alldeles för lite tid och alldeles för mycket saker att göra. Dessutom är det typ snöstorm ute. Deprimerande. Här kommer i alla fall en sommarbild som kan lätta upp vintermörkret och stressen!


Fulmonster!

Sötaste sidan!

Patrik stämmer nog bättre in på mig än vad Annie gör, men den är ju ganska söt i alla fall ^^

Klicka på bilden för att se fler!


Iphoneappar, kul!

Jag har en rolig fotoapp till min iPhone, Camera+ heter den och det finns massa roliga effekter att lägga på bilderna man tar. Här är ett par exempel :)

Det är dock fotade i väldigt dåligt ljus, därav kornigheten..Äntligen!

Nu har jag skickat in den förhoppningsvis sista versionen av en Menybok jag jobbat på ganska länge till Världsscoutjamboreen 2011. Denna version är på svenska och ska bara finnas att ladda ner, men den ska tryckas på Engelska, Franska, Ryska, Spanska och Arabiska också... Men det jobbet tänker jag inte på just nu, nu känns det bara så skönt att den är klar!


Bröllop!

Jag hittade lite gamla bilder ifrån när Robban och Stina gifte sig! Det var ett så himla fint bröllop, jag önskar att de kunde gifta sig igen nu när jag faktiskt kan fota, jag har sett bättre bilder än mina därifrån.. Men det var ju några år sedan, och jag hade bara min 400D med kitobjektiv, så jag tycker att jag är förlåten. :)


En egen plats i cyberspace

Jag hade tänkt att jag äntligen skulle få tummen ur och faktiskt göra en riktig hemsida med mina bilder, som en portfolio eller vad man nu vill kalla det. Jag har en idé på design, men koda får min kära klasskompis Stephanie göra, för att träna på kodningen. Jag däremot har mer och mer insett att det kanske inte är vad jag vill fördjupa mig i... Designen känns mer som min grej.

Här är i alla fall ett förslag på en "framsida" till min kommande hemsida, vad tycker ni? :)


Hotellnätter

Jag har direkt märkt hur mycket roligare det  blev att blogga när man faktiskt är nöjd med designen för en gångs skull, det känns bra!

Nu ska jag snart åka iväg till tåget och åka till Skövde för att träffa Jimmy. Det kommer bli en myskväll med film, After Eight (!!) och gott att äta. Här är en bild på vårt hotellrum i Tallinn. Jag vill tillbaka dit. God och billig mat, fint rum, mysig stad. Det var bra, åk dit!
Fler inlägg!

Nu måste jag ju nästan skriva ett par inlägg här så att jag ser att designen funkar och så att jag slipper se de gamla bilderna. De är ju för små så det ser väldigt konstigt ut, men det ordnar vi snart. Lägger upp en massa bilder (som ni säkert sett förut) i detta inlägg så blir det bra! :)


Söta kusin Sixten!Stig och Ulrikas bröllop!


Droppar..


Ett tak i London.


Opps, det blev visst bara svart-vita bilder.. Så kan det gå! :)

Och så blev bloggen förändrad igen..

Idag har jag haft tråkigt, vilket resulterade i en helt ny blogdesign. En väldigt väldigt enkel och ren design. Men jag gillar det. Gjorde den lite bredare också så jag kan visa bilder lite större, får se hur länge den håller tills jag tröttnar, men flashiga sidor med en stor header som går ut och täcker hela sidan och röriga bakgrunder och mycket effekter är ingenting för mig, så kan hända att jag håller mig till den här, ett litet tag i alla fall! :)


Header före:Header efter:

Nattbilder

Bloggen har låg prioritet i mitt liv just nu. Jag har fullt upp med att ta mig upp ur sängen på morgonen, motivera mig till att göra någonting på dagen, hänga med i skolan och göra alla jobb jag har att göra vid sidan av allting annat. Men då och då kan det ändå dyka upp något här. Speciellt idag.

Kalaspuff var här i helgen (tor-sön) och jobbade på dagarna och umgicks med mig på nätterna. Vi fotade, festade och redigerade bilderna vi fotat, en helt okej helg enligt mig! Här under ser ni ett par av de bilder vi tog. Det var han som fotade, och han är galet duktig, så går trycker ni inte på den här länken och går in på hans sida så gör ni fel!


RSS 2.0