Like a sad and pretty doll
För er som kollar min bilddagbok också, så blir det väldigt mycket upprepning av bilder, hoppas det är okej, för jag tycker om dessa små dockor faktiskt :)

Snart slut, men på vad?

Nu är flera ämnen i skolan slut!
Psykologin och matten är helt slut, och idrotten är slut för terminen, om man bortser från bowling sista veckan.

Det är inte långt kvar nu, och det känns överallt. Inte minst på alla studenter som inte har långt kvar i skolan nu. Jag är både avundsjuk och inte avundsjuk, det är trots allt ganska skönt att veta vad man ska göra, inte behöva ansvara för allt själv och inte behöva oroa sig för framtiden, riktigt än iallafall. Men ändå, ett år till i skolan känns ju rätt segt! Jag vill göra något nytt nu, komma bort härifrån och lämna allt gammalt bakom mig, ett tag iallafall, känns som om det kan behövas i mitt röriga liv för tillfället.

Jag kommer sakna alla treor också.. Vissa mer än andra såklart, men det kommer bli tomt här nästa år "/
StudenttiderGjord i Illustratior av mig, det tog sin lilla tid :)

Andrum.

Dåligt med aktivitet, igen!

Det har hänt mycket, jag har varit hos bäst-moster i Göteborg i några dagar, shoppat, partat, umgåtts med folk. Det har varit en väldigt bra långhelg måste jag säga, fast jag kommer inte skriva om allt, för jag gissar att ni inte är så intresserade.

Men jag kan iallafall tipsa om en jättebra restaurang i Gbg, Andrum heter den och den har buffé och är helt vegetarisk. Inte speciellt dyr och jättegod mat. Ligger nära nordstan. Gå dit om ni får matbrist i göteborg! :)Dropp dropp..
Flera stycken undrade hur jag gjorde när jag fotade dessa små droppar, så det tänkte jag berätta nu :)

Det man behöver är en kamera, stativ, någon form av macroobjektiv, en skål med vatten. Ev. en bra blixt.

- Jag använde mina mellanringar tillsammans med mitt teleobjektiv för att slippa lägga kameran i vattnet, eftersom man måste vara väldigt nära motivet när man har mellanringar.
- Jag pallade upp i diskhon en glasskål fylld med vatten så att skålen hamnade ganska högt upp så att man kan ta kortet ganska paralellt med vattnet, då blir det bäst, tycker jag.
- Först och främst måste man ställa in skärpan. Jag gjorde så att jag lät en tun stråle rinna ur kranen så att jag kunde ställa skärpan på den, det stämmer dock inte hela tiden eftersom det inte droppar på precis samma ställe, men det är ändå ett ganska bra sätt.
- Häll lite olivolja i vattnet så uppför sej dropparna lite olika.
- När skärpan är bra så är det bara att börja leka med olika färgsättningar. Man kan hälla karamellfärg i vattnet, sätta papper i olika färger bakom skålen, lägga saker i vattnet som reflekterar ljus, rikta ljus på olika sätt, bara fantasin sätter gränser!
- Använder du mina knep så kan du väl hänvisa till denna blogg eller bilddagboken så att fler kan lära sig för det är otroligt kul :) Dessutom vill jag se hur bilderna blev!

I den guldiga bilden tillexempel så är vattenytan fylld med guldglitter och guldstjärnor och blåa paljetter.
I den översta så är vattnet mörkt av karamellfärg i olika färger, och i bakgrunden har jag skrynkligt alliminiumfole.

Kolla hemma och se vad ni har helt enkelt :)

Lycka till och lek på!

Spänning i vardagen

Vilken spännande eftermiddag det blev!

Jag skulle till lidköping för att ta emot stipendiet, men på vägen dit blev vi påkörda av en kille som pratade i telefon när han körde in i rondellen. Han märkte inte att vi stod där så han gasade på för att hinna före en annan bil, men KABOOM, där stod vi.

Hans bil fick en djupt jack av vår dragkrok, men vi klarade oss bra, bara en tangent på synthen vi hade i bilen som gick sönder och killens nummerplåt syns på vår kofångare :P

Sen när vi kom fram så var det en väldigt massa damer med lika många hattar i alla dess former. Alla dessa hattar med damer blev väldigt glada när jag kom och skulle kramas och hälsa och gratulera. Sen fick vi champange och sen var det dags för mej och olle (som var så snäll och hjälpte mej med komp) spela en liten låt innan jag fick mina pengar och presenterade mig för alla hattarna och berättade vad jag gör och vad jag är engagerad i. Jag glömde hälften av vad jag skulle säga men det gick nog bra ändå.

Sen Blev det fotografering, stod en bra stund och hade kramp i kinderna när dom väl var nöjda, sen åkte vi äntligen hem, 5000 kronor, 2 rosor och en nackskada rikare :P

Tänk så spännande en vanlig tisdagseftermiddag kan bli!

Flickr.

Jag har nu äntligen skaffat flickr.com!
Vet inte hur bra det är men jag undersöker det lite just nu.

Egentligen borde jag väl träna inför matteprovet imorgon,
träna på vad jag ska säga på stipendieutdelningen,
lägga in bilderna från mamma och pappas fest
(som för övrigt var riktigt kul med skönt folk och roliga tal och VÄLDIGT bra musik)

Men, det är ju inte speciellt roligt, och jag är helt klart en Detet styrd person just nu. :P

Tryck här ifall du vill kolla på de bilder jag lagt ut hittills.
Fler kommer :)

Annie kan.

Nu har jag varit jätteduktig!

Jag har:

- tränat inför matte nationella på tisdag
- tränat på klarinetten inför min presentation på stipendieutdelningen
- skrivit och tränat på vad jag ska säga på presentationen
- funderat på att läsa svenskan, om jag orkar leta efter boken

Den sista punkten var väl sådär kanske.. men det ska nog lösa sig med det också. Nu ser jag fram emot Engelska nationella läs/hörförståelse på fredag.. Engelska är väl inte mitt starkaste ämne..

Usch för denna och nästa vecka. Usch Usch Usch.

Tur att lite kul saker händer ändå. Efter att jag haft barnen idag (Mina och veras 5-7åriga teaterbarn) helt själv då de var för jävliga, så gick jag och caisa till MoP 2ornas lilla konsert på Mop, det var kul tycker jag allt. Älskade Baloo och Bläckfisken <3

Jag får mina mellanringar på fredag också! *hoppar upp och ner och ser dumglad ut*


Partyhelg

Igår var det valborgsmässoafton. Det firas såklart bäst med bra vänner, och denna gång blev det i en stuga på billingen. Det fanns en sjö, och ca klockan 2-halv 3 på natten tog jag och johanna ett bad. Det var kallt, men så värt det! Desstuom var det inte så farligt som man kunde tro :)

Det blev i allafall party till ganska sent, sov rätt dåligt i några timmar och sen upp tidigt för att vara i Skara och träna på danser till teatern kl 10-12. Jag var inte allt för pigg.. Sen kommer pappa och hämtar, säger att jag ska köra hem. Okejdå, jag gör väl det då, fast jag är så trött. När jag kommer hem vill han ha hjälp med att rensa grusgången, jag muttrar lite att jag vill sova och att jag är hungrig, så det blir att jag får laga mat istället. När maten är klar och jag är mätt börjar han tjata om grusgången igen, då muttrade jag lite till och gick upp till mitt rum och sov. Det är inte lätt att vara jag ibland.. :P

Nu ska jag snart iväg igen, chillidill med Olle ikväll får det bli. Skojskoj får vi hoppas :)

RSS 2.0