Nya idéer och gamla bilder!

Design Factory-kickoff är jag på just nu. I en skog någonstans mellan Malmö och Kristianstad, och det är faktiskt väldigt roligt :) Skönt folk och det verkar bli bra arbetsuppgifter! Ganska mycket, men roligt. Framför allt kommer jag lära mig en himla massa!
Skönt att veta att jag kommer ha något att göra de närmsta två åren nu då... :)

Vi hade lite olika Workshops idag också, och en liten grej var att hitta tre bilder i en speciell bildbank som representerade Jamboreens ledord: Meetings - Nature - Solidarity . När jag tittade runt där som bäst så dök det plötsligt upp bilder på mig och mina kära vänner på ett läger för ett och ett halvt år sedan!

Jag och Robin på bild, vackert!


Fly away

Photoshopuppgift i Skolan, uppgiften var att sätta vingar på nånting. Jag gjorde en ganska klassisk tråkig ving-bild, men jag blev ändå ganska så nöjd :)

Nr. 1 <3

Mitt första inlägg med min nya vackra dator!
Jag är kär.. Seriöst, den är helt underbar. Vem bryr sig om ifall jag är pank? Jag har världens bästa dator!
Första bilden med Photo booth... ;)

Äntligen helg.

Nu är det helg, men inte blir det mycket slappa för det. Nej imorgon åker jag till lång-ds, en helgs möte helt enkelt. Trevligt, men långt. Hörs om ett par dagar, men tills dess så kan ni få i uppgift att hitta på bra give aways för en reklambyrå till mitt examensarbete.... Ge mig lite inspiration och idéer (a)

Bilderna har inte med texten att göra, det har inte med någonting att göra faktiskt..

Vinnaren!
Jag gick ner till pappa och sa att jag nog hade bestämt mig för iMacen, och att jag har råd (nätt och jämt).
Då sätter han sig vid datorn och vips så har jag köpt en ny dator. Hann knappt tänka ens. Farligt det där.... Men på måndag (förhoppningsvis) kommer min nya bebis hem till mig!

Oooooooh vad jag älskar att vara spontan ibland ^^

Vilken ska jag välja?
Jag behöver en ny dator.
Det är inget nytt. Grejen är bara, att jag hela tiden tänkt köpa en bärbar, men nu kommer pappa och pratar om en stationär... Så nu börjar jag tveka. Här kommer lite för/nackdelar med båda, så får ni hjälpa mig att välja.

MacBook Pro (överst):
Fördelar
- Den är smidig, går att ta med sig överallt.
Nackdelar
- Den är liten.
- Den är inte inte fullt lika bra att jobba med när man ska göra något grafiskt eller med foto.
- Den är dyrare.

iMac (nederst)
Fördelar
- Den är stor.
- Jag kan ha den som tv när jag flyttar.
- Den är billigare
- Den är faktiskt lite coolare...
Nackdelar
- Den går inte att ta med sig.

Nu är det ju faktiskt så att jag redan har min gamla fina powerbook som faktiskt fungerar ifall jag skulle behöva ha en bärbar någongång, även om den inte är den bästa..

Så hjälp mig nu, för jag har lite ångest....

Bort med snön!

När jag gjorde så att de började snöa på min blogg så började det snöa på riktigt. Nu tar jag bort snön här, så nu håller vi tummarna för att det funkar igen så att det blir vår så snart som möjligt!

Haha, när jag skulle ta bort "snökoden", så tog jag bort rätt bit, trodde jag, men sen när jag tittade hur det blev så hade headern försvunnit och jag hade inte kopierat den kod jag tog bort så jag kunde inte titta se vad det var som var fel. Då blev jag lite nervös och förberedde mig nästan för att sitta med det hela kvällen... Då upptäckte jag att det var två rader jag hade glömt att radera, så då gjorde jag det, och allt funkade som vanligt igen. Puh!

Examensarbete

Yes, jag har fått reda på mitt examensarbete som jag kommer lägga ner ca 10 timmars lektionstid i veckan på fram till sommaren. Känns som om jag kommer tröttna en aning på det...
Uppgiften är i alla fall att göra en reklambyrå, allt det grafiska som hör till. Det är inte lite saker ska ni veta.. Men nu är jag i alla fall klar med loggan och tagline (tror jag).
Vad tycker ni..? :)

Nalle i Gungstol.

Idag har jag varit nalle hela dagen.
Vi har spelat teatern "Fröken Ensam Hemma åker gungstol" för barn från 5-7 år. Tre föreställningar idag, två imorgon och två på torsdag. Teater är livet! Börjar förstå det nu, kommer aldrig kunna släppa det helt, det är helt enkelt för bra :)

Vi var rätt tuffa idag också. Sist vi körde igenom denna lilla pjäs var för ca 2 månader sedan, nästa gång blev idag, inför publik, vi repade inte ens in den innan, vi bara körde på... grymt bra är vi! ;P


Mörkerfoto

Caisa + mörk korridor + kamera + ficklampa =
Ganska nöjd :)

Äntligen lite bilder igen!

Chaplin vet hur man ska göra för att få någon mat... Han är inte dum han! Fast.. Vad konstigt, nu kommer det ju inga fåglar, det som var så många här nyss.. Konstigt... :)


Hosta och djupa tankar

-"Livet flyter på men jag skulle behöva en badring för att hålla mig över ytan"

Kom på det förut, och kom också på att det beskriver mitt liv väldigt bra just nu. Jag klarar mig, det gör jag alltid. Livet flyter på, mycket är som vanligt, ändå är inget som vanligt. Jag har mycket att göra, mer än någonsin skulle jag tro, men det är inget jag inte klarar av. Ändå behöver jag någon som kan hålla mig över ytan så att jag tillslut inte sjuker längre och längre ner. Någon som kan vara som en paus att vila i.

Shit, vad djupt det blev där...

Men, vill någon vara min badring så är det fritt fram.

Länkar

Hittat en del spännande bloggar på sistonde, tänkte att ni ska få ta del av dem!

Harpasione - En helt galet stark kvinna. Hon har ALS och sitter i permobil, hon kan inte göra något själv och har assistenter som hjälper henne med allt. Hon kan inte ens prata. Men, hon kan skriva på sin dator med hjälp av tungan eller blicken eller något i den stilen, har inte full koll på det heller, men det är någon specialgrej. Det tar tid för henne, men man märker vilka kloka och starka människor det kan finnas bakom en sjukdom.

Tjock-Dorian - En väldigt mycket gladare blogg! Det är en viktblogg, det är den tappre Tjock-Dorian som under en veckas tid går på en sträng diet av soppa och frukt. Fruktansvärt läsvärd, länge sedan jag såg någon som skrev på bra som vår käre Tjock-Dorian. Dessutom ska vi bli Sveriges främsta bloggpar. Så det så!

Petra Revenue
- En av pappas gamla vänner från förr. Hon är numera ganska känd, hon regisserade filmen "Kareokekungen" som hade biopremiär nu i höstas och hon spelar teater och har skrivit en bok som fått priser. Hon och pappa träffades igen för ett par dagar sedan, nästan första gången på 30 år, och inlägget i hennes blogg jag länkat till handlar om det mötet. En väldigt underhållande beskrivning av min kära far helt enkelt!

Nevnarien - Henne kan jag ju inte glömma, även om hon inte är direkt nyupptäckt. Det var (delvis) hennes bilder och illustrationer som fick mig att börja med sånt. Hon är galet duktig och en väldigt bra inspirationskälla, inte minst när det gäller fotografering, jag är lite avundsjuk på henne..

Så, kolla in dessa nu, de är BRA!

The end.Ja, det var alltså detta som hänt.
Mina föräldrar ska skilja sig och flytta isär. Igen.

Jag förstår dem och är på inget sätt arg på dem, men det är jobbigt.. Jag vill inte gå igenom det här en gång till. När jag flyttat själv vill jag kunna komma hem och känna mig trygg och hemma, nu kommer jag behöva välja vilket "hemma" jag ska välja, det är inte samma grej..

En skön sak är ju i alla fall att de inte bråkar, de är vänner. Det är bra. Men ändå är inget bra..

Något roligare.
Jag har idag varit och lärt mig hur man kör film på bion, så nu ska jag snart få börja jobba där på riktigt! En annan bra grej med det var att jag får betalt för de timmar jag var där idag och lärde mig, inte fy skam det! Nu kommer bara det jobbiga att jag måste börja prioritera. Jobb, 4-5 olika scoutgrejer, två teatergrupper, diverse graf/fotojobb, skola, student, liv (Hah! Som om det vore möjligt).

Det är bara att inse. Jag kommer aldrig hinna med allt.


Irland!Sådär, där var ett par bilder ifrån Irlandet. Vill ni se fler får ni kolla min facebook om en stund, de kommer nog dit snart :)

Föreställningar i helgen förresten! Inte inte inte glömma!

Kl 17.00 på lördag och 16.00 på söndag.

På skara scolscen, kom dit då!

Lets bring it on again..

Jag skulle laddat upp bilder från Irland idag, men det har hänt lite saker nu så jag orkar inte riktigt än. Kanske kommer senare ikväll. Vad som hänt kan jag inte skriva än, men det kommer nog så småningom.

Fan, jag orkar inte det här igen, inte nu, helvete.

Borta bra men hemma bäst.

Nu är jag hemma från Irland! Känns skönt faktiskt, även om det blev ett par galna dagar där! Jag hade roligt, det var väldigt kul att träffa Bella och det var kul att Erik var med, men... Irland är inget land jag kommer flytta till. Alla fick panik när det var -2° och 1 cm snö. Bussar slutade gå, folk blev galna, de pratade inte om något annat på tv och alla taxibilar var upptagna av folk som inte kunde ta sig någonstans pga de dåliga bussarna.

Hur har ni haft det här då? -20° ?

Haha, mesar... :P

Nu är jag i alla fall galet trött och ska sova snarast möjligt. Imorgon ska jag upp tidigt för att gå till skolan. Jag är inte fruktansvärt taggad...

Btw! Jag har kommit med i Design Factoryteamet till World Scout Jamboree 2011, gaaaanska tufft va? :D

Förlåt för ett rörigt inlägg, nu ska jag sova. Bilder från resan kommer imorgon.

Puss!

Premiär: check! Nästa: Irland!

Nu är premiären över och den gick hur bra som helst! Tack alla som kom dit och tittade, betyder jättemycket faktiskt även om jag kanske inte visade det så bra då, var lite uppe i varv så att säga... :) Men ni som inte kom, glöm inte att ni har fler chanser! 16-17 Januari, Be there!

Imorgon åker jag och Erik till Irland, till Bella! Jag tror det blir bra, även om det känns konstigt att det är imorgon.. (Samma dag som Vera fyller 18! Grattis Vera :) ) Så nu får ni nog inte höra så mycket av mig på ett par dagar, är tillbaka på måndag. Om inte flyget krachar, men det skulle ju vara dumt.

Nu åker snart Johanna också... Precis varit och sagt hejdå.. Jag kommer sakna dig! Tänk på mig i Skottland!! <3

Här kommer lite bilder från teatern:Och här är alla underbara skådespelare. Ni är, eller VI är, bäst, helt klart. Bäst, bäst, bäst, BÄST!


Teater, teater, och teater.

Alla dagar sen jul ungefär, minus nyårsafton, har jag tillbringat i en teaterlokal. Det är därför jag inte varit så flitig med uppdateringar det senaste... Det har verkligen varit fullt upp. Men imorgon smäller det. Då måste allt sitta. Det är en slutsåld premiär och det kommer bli galet roligt! Men nervöst.. Men det ska det väl vara.. :)

Ni som missar den imorgon, ni får två nya chanser 16 och 17 januari. Tur för er! :D

Och alla min levnads dagar... ska bli skönt att det blir lite lugnare efter imorgon. Men den 7de åker jag och Erik till Irland och hälsar på Bella! Och när jag kommer hem börjar skolan och sen är det mer teater, bland annat så ska jag spela barnteater för sammanlagt 400 ungar. Sa jag lugnare? Jag tar tillbaka det...

Önska mig lycka till och tänk på mig imorgon och håll tummarna för att jag iallafall kommer ihåg en del av det jag ska säga!

platt vs. LockigtJag hade lite beslutsångest med mitt hår på nyår.. Tillslut blev det lockigt, var det rätt? Vad tycker ni? :P

Take me away


I cannot find a way to describe it
It's there inside
All I do is hide
I wish that it would just go away
What would you do
You do if you knew
What would you do?

All the pain
I thought I knew
All the thoughts lead back to you
Back to what
Was never said
Back and forth
Inside my head
I can't handle this confusion
I'm unable come and take me away

I feel like I'm all alone
All by myself I need to get around this
My words are cold
I don't want them to hurt you
If I show you
I don't think you'd understand
'Cause no one understands

I'm going nowhere on and on and
I'm getting nowhere on and on and on(take me away)
I'm going nowhere on and on and off and on and off and on

Take me away
Break me away
Take me away

RSS 2.0