Menyboken!

De har skrivit på NorraSkåne.se om den menybok jag designat till Jamboreen!

Här hittar ni artikeln.

Även om de inte säger ett ord om hur sen ser ut eller något av det jag gjort, så känns det ju ganska roligt att den uppmärksammas ändå :)

Gamla bilder, del 4Okej, detta är de sista bilderna jag lägger upp ifrån mitt gamla liv. Hoppas ni har njutit ordentligt av denna nostalgiska tillbakatripp i mitt liv!

Na Na Nah.


Foto från greklad 2008

"Precis som om man siktar för lågt, då hamnar man lågt" - Na Na Nah av Movits!


Innan jag läste texten till låten tyckte jag att de sjöng: "om man siktar för lågt, vart hamnar man då?". Jag tyckte att detta stämde så bra in på mig just nu, men det gör även det verkliga citatet.

Jag är nu i en period av mitt liv då jag inte riktigt vet hur jag ska fortsätta. Jag har snart läst klart min pågående utbildning, jag har fullt upp hela sommaren med läger, jobb, festivaler och liknande, men sen då? Det enda jag vet om hösten är att jag har en lägenhet i Göteborg. Inget mer. Jag är fri att göra vad jag vill.

Eller är jag det? Jag tänker inte börja filosofera om vad frihet är här nu, men jag kan i alla fall konstatera att utan pengar, och utan jobb, så är det väldigt svårt att göra det man vill. Och jobb sen, ska jag jobba eller plugga? Där blir nog mitt svar jobba, i alla fall ett tag. Det blir kanske bara ett halvår eller så, men syftet är att få känna på ett liv utan skola ett tag. Men även med ett jobb är det svårt att göra vad man vill. Då har man visserligen pengar, men då saknas tiden, så länge man inte gör precis det man vill i jobbet.

Mitt drömjobb är något där grafisk design och foto är kombinerat med att resa, hjälpa människor som behöver hjälp, göra skillnad, se världen. Jag är osäker på ifall detta jobb ens existerar. Jag kanske får skapa det själv. (Om man siktar för lågt, vart hamnar man då?)

I bilen på vägen hem ifrån Kristianstad igår pratade vi lite om detta. Den punkt som kanske är den som ställer till det mest är "göra skillnad". Alla vill "göra skillnad", men hur gör man? Visst kan man åka någonstans och volontärjobba, men det kräver oftast pengar, det är knappast något man tjänar pengar på. Samtidigt kommer jag aldrig nöja mig med att sitta på ett kontor och göra logos till små företag, eller något annat liknande, det känns liksom för smått. För ovärt. Jag vill göra något som betyder något.

Så vart börjar man? Vad ska jag göra i höst egentligen?

Lycka till Annie.
Tack så mycket, det kan behövas.

Grekland!Jag såg en bild på blått blått vatten, då blev jag lite nostalgisk och saknade när hela familjen var och båtluffade i Grekland 2008, jag skulle mer än gärna göra det igen, någon som vill följa med mig?

Snart...Snart ska jag fixa ett eget företag. Snart.

Tillägg:
Johanna undrade vad det var för företag och ifall det var på riktigt. Ja, det är på riktigt, jag har tänkt registrera ett eget företag så att jag kan fortsätta med det jag gör nu, diverse grafiska eller fotografiska jobb, men faktiskt kunna ta betalt för det på riktigt! Jag vet inte varför jag drar ut så på att göra det, men alla olika begrepp och siffror skrämmer mig lite, för jag förstår inte. Därför väntar jag tills jag är med någon som kan hjälpa mig att förstå. Men snart ska det bli gjort, och då hoppas jag att ni hjälper mig sprida mitt lilla företag så jag får några jobb! :)

Hemlängtan.


Katten Kola (eller hur var det Emma?) i trädgården hemma i Vinköl.

Idag är jag trött.
Jag har försökt göra en massa vettiga saker, men blir bara klar halvvägs. Jag har försökt kolla på skolföreläsningar (pluggar på distans så jag kan se dem i datorn), jobbat med menyboken till Jamboreen, men hann bara börja jobba vidare med den ryska versionen innan jag blev allt för trött på ryskan. Jag har till och med försökt städa lite, men gav upp när jag var klar med soffan.

Det enda jag gjort klart idag är att jag läst klart en bok, spelat klart ett spel på iPhonen och tittat på en hel film. Duktigt va?

Inspiration!Dessa bilder är dagens inspiration.
Jag vill ta sånna här bilder med mycket färg och leka med sån där "ljus rörelse" i photoshop. Mycket liv, mycket färg, mycket smink, mycket ljus, mycket av allt! Jag vill göra det nu! Någon som är frivillig?

Sen är ju Di Leva en så fantastisk person, så han funkar bra som inspiration även utan häftiga bilder.

LysandeLouise var som sagt hemma hos mig hela helgen!

Min kära Louise som har varit min käraste vän i ca 12 år, fastän vi bara träffats ca 2 gånger per år de senaste 10 åren. Vi är rätt bra.

Vi satt i min trädgård och ljuset föll så häftigt på hennes öga så det såg ut som om det lyste (om man har lite fantasi) så det var jag ju tvungen att ta ett kort på såklart!

Om ett par timmar ska jag och Hedvig, min 5åriga kusin, gå på Rio på Bio! (Ja, det rimmar! Det hade hon och jag väldigt roligt åt när vi kom på!)

En massa bollar!Denna bild är ifrån Valborgsfirandet i Lund!
Åsa som vi bodde hos bor i bästa partykollektivhuset - de har bollhav, bar och rökmaskin och grejer, trevligt!

Idag har jag skrivit på kontrakt för en lägenhet i andra hand för nästa år med inflyttning i höst. Det känns riktigt bra faktiskt. Det enda som stör är ju att jag inte vet vad jag ska göra i höst, jag vill ta en kort pluggpaus och göra något annat ett tag, men vad har jag inte riktigt kommit på än. Några förslag?

Falling Slowly


Självporträtt var länge sedan kände jag. Taget med min iPhone

I helgen var jag hemma i Skara och hade en liten fest för att fira att jag fyllt 20.
Det var jättemysigt, tack alla som kom dit! Resten av helgen var också helt fantastisk. Louise stannade hela helgen, det var soligt och varmt, och lugnt. Otroligt skönt.

På söndagen hade Skaras härligaste kvinna Birgitta fixat en "dejt" med mig och Elin Kero, hon tyckte det skulle vara roligt för oss att träffas. Det tyckte jag också, Elin är väldigt duktig och hon med hennes blogg har varit en stor inspiration till mig, så den lilla träffen var också supermysig.

Paris!Jag har haft en bloggpaus.
Den var inte direkt planerad, det har bara inte blivit av att jag skrivit något. Men, nu kände jag att det var dags igen. Jag har ju faktiskt varit i Paris! Så himla mysigt. Jag har aldrig varit där förut, och vi var otroligt turistiga, men det var roligt faktiskt. Bara följa strömmen en stund. Inte tänka så mycket själv. 4 dagar var precis lagom för denna sysselsättning.

RSS 2.0