Ett låtsasparti i riksdagen - Nej tack.

Nu har vi fått ett nytt Sverige.

Nu har vi fått ett Sverige där rasister han chansen att styra. De vill jaga ut så många invandrare ur landet som möjligt, speciellt muslimer, genom att säga att det är frivilligt när de egentligen tvingar dem. De kommer få dem att förstå att de inte är välkomna eller passar in här. (Se den här artikeln)

Idag gick jag sorgetåg genom Göteborg tillsammans med 5000 andra som protesterade mot rasism. Ett av de rop som hördes i tåget handlade om att en människa aldrig blir illegal. Jag kommer inte ihåg exakt hur det gick men jag tyckte det var så.. fint på något sätt. Varje människa är född till människa. Vad som sedan händer i deras liv, vilken plats på jorden de är födda på, ifall den blir fattig eller rik, det borde inte spela någon roll.

Ett annat rop var något i stil med: "Vad ska vi göra? KROSSA RASISMEN!" Plötsligt ropar en kvinna istället: "Älska rasister!" Hon får många arga blickar men säger sedan att vadå? Man ska älska alla, alla är lika mycket värda och det är kanske bara kärlek de där rasisterna saknar! Jag tycker hon var den klokaste av alla de fem tusen personerna där.

Läs en artikel om sorgemarshen här.

Vissa säger att det är allas demokratiska rätt att tycka vad de vill. Att demonstrera och protestera är alltså odemokratiskt. Jag menar att det inte finns något mer demokratiskt än just demonstrationer, eftersom de av motsatt mening också uttrycker sin. Sverige behöver visa de invandrare och homosexuella och alla människor som SD är emot att detta inte accepteras. Ett modernt Sverige kan inte acceptera att ett fördomsparti som SD får chansen att styra i riksdagen. Det går helt enkelt inte. Det måste människor runt om i landet visa. Vi ska höras och synas. Kanske hjälper det inte i kampen mot SD och deras anhängare, men kanske ger det ett hopp till den del av folket som är emot dem och till den del av folket som just nu skäms över att vara svenskar.

Långt och politiskt, men jag hoppas att alla förstår att man inte kan rycka på axlarna och strunta i det här nu. Alla kan argumentera omkull en Sverigedemokrat, så svag grund står de på. Så ta nu som mål fram till 2014 att få varje Sverigedemokrat du möter att förstå det korkade i deras politik. Det är inte svårt, och om vi lyckas åker de snart ut med huvudet före ur riksdagen.

Så kämpa nu för fan, så här kan vi inte ha det!


Ge en kommentar
Postat av: Marcus

Väl skrivet Annie! Du snuddar på ett ämne, yttrandefrihet, som kanske kan vara det viktigaste vi har i Sverige. Alla måste få tycka och uttrycka de åsikterna (om de ej faller under vissa undantag, hets mot folkgrupp etc) som de vill. Det är ju en grundsten i vår demokrati. Vi måste jobba och bli bättre på att visa upp värdet i det öppna samhälle vi lever i. Det är ju, som jag skrev i en egen blogpost, olikheterna som berikar våra liv. Kan vi visa SDs anhängare det värdet, då har vi kommit långt.

2010-09-20 @ 23:17:14
URL: http://ljungblad.nu
Postat av: Cici

Bra skrivet!

2010-09-21 @ 07:23:33
Postat av: Sozilla

Mycket bra skrivet! Tummen upp!

2010-09-21 @ 15:16:02
URL: http://sozilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här så är du söt:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0