Spännande möten

Amnesty är en plats för spännande möten. Här ges chansen att träffa människor ifrån hela världen som varit med om saker som är svåra att föreställa sig. Idag fick jag träffa och lyssna på en av mest imponerande, inspirerande och modiga personer jag lyssnat på hittills - Cindy Sheehan.

Cindy är en amerikansk kvinna som förlorade sin son i Irak-kriget. Hon jobbar just nu för att "The Cuban 5" - (five men imprisoned in the United States since 1998 for defending their country Cuba agains terrorism) ska bli rättvist behandlade.

Det är så mycket som är fel med USAs rättssystem, två av fångarna har inte ens rätt att träffa sina egna fruar och de har dömts till otroligt långa och hårda straff utan att egentligen gjort något fel. Jag ska inte gå närmare in på vad fallet innebär och villkoren för just dessa fem fångar, jag vet alldeles för lite för att göra det. (Ni kan läsa mer här ifall ni är intresserade) Däremot kan jag berätta om min upplevelse av denna Cindy:

Denna starka kvinna, som förlorat sin son till ett meningslöst krig, förklarade för oss att hon tyckte om sitt land, men inte dess styre. Hon har gång på gång kontaktat Amerikanska ambassader, regeringen och makthavare med namnlistor och krav om dessa fem fångar ska behandlas värdigt. När de inte ville ta emot deras listor slängde hon dem över staketet. Gång på gång.

Hon har varit i Cuba, på Guantanamo, och med egna öron och ögon sett och hört fångarnas fruktansvärda berättelser om år av tortyr och uteblivna eller orättvisa rättegångar. Hon vägrar att betala skatt till något hon inte tror på - krig, tortyr och omänskliga fängelsestraff. Hon sa själv att "The last thing I payed to my country was the blood of my son". Hon hotas med fängelse på upp till 10 år för sitt engagemang för mänskliga rättigheter.

Cindy avslutade med att kritisera Obama: "He promised changes, but he never said it would be good ones".Cindy är kvinnan i vitt. Damen längst till vänster är Bernie Dwyer, journalist och filmskapare och är även hon engagerad i The Cuban 5. De övriga arbetar på Amnesty och var med och lyssnade på Cindy och Bernie.

Ge en kommentar
Postat av: Mikael

Snälla kan jag få lite hjälp från dig skulle verkligen behöva det. Skulle du ha något intresse att hjälpa till i modeforum för modekunniga och modeintresserade personer? Moderator / VIP roller finns för seriösa och engagerade personer. Även ett inlägg hjälper mycket för att få modeforumet mer levande. Tack för att du tar dig tid att kolla på detta / En stor Kram

2012-06-02 @ 13:29:43
URL: http://forum.modekampanj.com
Postat av: Sophie - Fotograf i Helsingborg

Hejsan!

Jag har tagit lite fotografier med temat rödluvan, kolla gärna in och lämna ett litet avtryck!

ps: har även en tävling igång, det är bara att delta snabbt och enkelt!

KramHejsan!

Jag har tagit lite fotografier med temat rödluvan, kolla gärna in och lämna ett litet avtryck!

ps: har även en tävling igång, det är bara att delta snabbt och enkelt!

Kram

2013-03-13 @ 16:43:14
URL: http://blogg.improveme.se/sophie/
Postat av: Anonym


hej!

Såg att du gillade Movits! Du har väl inte missat den nya singeln och videon? http://www.youtube.com/watch?v=ykzwua8ZRNU

2013-04-23 @ 13:27:50

Kommentera inlägget här så är du söt:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0